Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Facebook: Το κάποτε «αθώο» μέσο δικτύωσης, έγινε υπερόπλο και «δολοφονεί» προσωπικότητες και κράτη

 Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης


Η απόφαση του Facebook να επιτρέψει τη ρητορική μίσους και δολοφονίας προς Ρώσους ηγέτες και στρατιώτες, ξεσκέπασε μια και καλή τον πραγματικό ρόλο αυτής της πλατφόρμας.


Facebook: Αν μπορούμε να πούμε πως η κρίση της πανδημίας έριξε πολλές μάσκες και βοήθησε τους λαούς να καταλάβουν ποια είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί το μονοπολικό σύστημα ελέγχου της Δύσης για την καθυπόταξη των μαζών, η κρίση του Ουκρανικού με τη σειρά της αποκαλύπτει μέχρι που έχει φτάσει ο εκτροχιασμός της αναδυόμενης παγκόσμιας δικτατορίας.


Μέσα σε λίγες μέρες ήταν σα να έφυγε ένα τεράστιο καταπέτασμα πάνω από τον δυτικό κόσμο, και να αποκαλύφθηκε το μέγεθος υποκρισίας της άρχουσας τάξης, αφού όλα τα αφηγήματα περί πολυφωνίας, ανεξάρτητης ενημέρωσης, ανοχής της διαφορετικότητας, προοδευτικής σκέψης κ.λπ., έγιναν χαρτοπόλεμος.


Καμία αξία, κανένας ηθικός φραγμός, καμία υπερεθνική έννοια δεν έμεινε σε ουδέτερη ζώνη. Τα πάντα έγιναν «όπλα» στη διάθεση των πολεμοχαρών δυνάμεων. Ο πολιτισμός, η τέχνη, η ενημέρωση, ο τουρισμός, η ψυχαγωγία, ακόμα και η κοινωνική δικτύωση.


Τα social media γίνονται ψηφιακές «πυρηνικές βόμβες»


Η απόφαση της Meta Platforms και του Facebook να τροποποιήσει τον κανονισμό χρήσης της ως προς την υποκίνηση βίας και τη ρητορική μίσους και να επιτρέπει τις αναρτήσεις που καλούν να «πεθάνουν οι Ρώσοι εισβολείς» και υποκινούν πράξεις βίας εναντίον της Ρωσικής πολιτικής ηγεσίας, φανερώνει το που έχει φτάσει ο φασισμός της δυτικής ελίτ.


Το να ζεις σε μια κοινότητα κρατών που (επίσημα!) σου απαγορεύεται να ακούς Τσαϊκόφσκι σε μια Ρωσική παράσταση ή παροτρύνεσαι (και πάλι επίσημα) να απαιτείς πολιτικές δολοφονίες μέσω Facebook, σε τι άλλο παραπέμπει παρά σε μια διεθνή μονοπολική δικτατορία; Αν κάποιος δεν προβληματίζεται από αυτό το τερατούργημα, είναι ή ηλίθιος ή συνειδητοποιημένο κομμάτι του.


Ας θυμηθούμε πως ο μεγιστάνας Zuckerberg πουλάει ψηφιακά οικόπεδα στο σύμπαν του Meta και ονειρεύεται μια απoβλακωμένη ανθρωπότητα που θα ζει στον «κόσμο» που χτίζει ο ίδιος. Με πολίτες χαμένους στον κυβερνοχώρο που θα περνούν μερόνυχτα σιελόρροιας, υπνωτισμένοι με μια συσκευή VR στα μάτια τους.


Και τώρα αυτός ο στύλος της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα του ως όπλο εναντίον της Ρωσίας. Και φυσικά το θέμα δεν έχει να κάνει με τη Ρωσία ή με την οποιαδήποτε Ρωσία. Η ουσία είναι πως οτιδήποτε και οποιοσδήποτε σταθεί εμπόδιο στη νέα τάξη πραγμάτων, θα υποστεί τις ίδιες συνέπειες. Αν σήμερα είναι η Ρωσία στο στόχαστρο των διαδικτυακών δεξαμενών σκέψης, τι τους εμποδίζει να επιτρέψουν αύριο μια ανεξέλεγκτη ρητορική μίσους προς οποιαδήποτε ηγεσία άλλης χώρας, με σκοπό να την ρίξουν;


Τα social media μεταβάλλονται σε αρένες εξουδετέρωσης των «εχθρών» του παγκόσμιου καθεστώτoς. Από απλοί πολίτες μέχρι και ολόκληρα κράτη θα ρίχνονται στα άγρια ψηφιακά θηρία να κατασπαραχθούν. Τα ΜΚΔ εξελίσσονται σε υπερόπλα, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός τους εξ’ αρχής. Έσπειραν για δεκαετίες στα κράτη όλου του κόσμου, και τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν. Και οι κανονισμοί για τη ρητορική μίσους, θα γίνονται πιο «αέρας» και από τα οικόπεδα που πουλάει το «ανδροειδές» με το κενό βλέμμα.


Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Μeta που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters, θα επιτρέπονται ακόμα και αναρτήσεις που ζητούν τον θάνατο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ή του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, αρκεί να μην αναφέρονται σε… συγκεκριμένα σχέδια δολοφονίας. Δηλαδή αν είναι αόριστη πρόθεση για δολοφονία έχει καλώς. Αν αρχίσουν να γίνονται πιο συγκεκριμένοι και περιγραφικοί, τότε ο θείος Zuckerberg θα τους μαλώσει. Μιλάμε για απαύγασμα ποιοτικού πολιτισμού. Καμάρι της Δύσης.


Και την ίδια στιγμή επιτρέπονται αναρτήσεις που υποστηρίζουν το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ (το οποίο έχει κατασφάξει και Έλληνες ομογενείς), και κάπου εδώ μας αποχαιρετά και το τελευταίο ίχνος λογικής.


Η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός και οι πολιτικές δολοφονίες γίνονται θεμιτές συμπεριφορές στο μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Το συνειδητοποιούμε αυτό; Καταλαβαίνουμε που οδηγεί; Και μιλάμε για την ίδια πλατφόρμα που επιστρατεύει στρατιές από «fact checkers» για να κατεδαφίζει αναρτήσεις μέχρι και αν έτυχε να γράψεις ότι η παπαρούνα είναι… πράσινη.


Και ασφαλώς την ίδια πολιτική διαδικτυακού πολέμου ακολουθεί και το Instagram (θυγατρική του Facebook) και το YouTube και άλλες δυτικές πλατφόρμες. Πρόσφατα το YouTube διέγραψε ντοκιμαντέρ με παραγωγό τον Αμερικανό (!) σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν με τίτλο «Ukraine on Fire». Πολύ απλά επειδή η παραγωγή έκανε το… έγκλημα να συμπεριλάβει στη ταινία και την άποψη της Ρωσικής πλευράς. Τόσο πολιτισμένα, τόσο δημοκρατικά.


Οι φανατισμένες ρατσιστικές κορώνες της Δύσης φανέρωσαν την υποκρισία ενός αφηγήματος δεκαετιών. Ο πόλεμος εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα και τα προσωπεία εξαφανίζονται μέρα με τη μέρα.


Αν όπως λένε ο Πούτιν είναι δικτάτορας, τι σε κάνει να ξεχωρίζεις από αυτόν, εφόσον χρησιμοποιείς τέτοια άθλια μέσα που αρμόζουν μόνο σε μια χειρίστου είδους δικτατορία, και μάλιστα (εν δυνάμει) παγκόσμια;

https://gr.pravoslavie.ru/145133.html

Ενωμένη Ρωμηοσύνη