Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί το λιμάνι του Μπερντιάνσκ, θα εξυπηρετούν στρατιωτικές προμήθειες όσο και ανθρωπιστική βοήθεια - BINTEO -


Οι Ρώσοι επικράτησαν στην Αζοφική
Διανέμουμε βενζίνη 95, αναμένονται παραδόσεις καυσίμου ντίζελ. Εδώ, επί τόπου, οργανώνουμε λίστες, οι πρόσφυγες παρατάσσονται σε μια ουρά, δίνουν 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο, εντελώς δωρεάν, καθώς και διαμονή, φαγητό και οτιδήποτε άλλο.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ. Τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν τη ναυσιπλοΐα στην έρημη Θάλασσα του Αζόφ.

 Τώρα η παράδοση αγαθών και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ρωσικό όμιλο προς αυτή την κατεύθυνση θα διαρκέσει πολύ λιγότερο χρόνο.

© Βίντεο: SEC "Zvezda" © Φωτογραφία: SEC RF Armed Forces "ZVEZDA"

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες επιμελητείας του λιμανιού του Μπερντιάνσκ σε πλήρη δυναμικότητα. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε και τόσο στρατιωτικές προμήθειες όσο και ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν πλέον να παραδοθούν μέσω αυτού του βασικού λιμανιού.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ. Τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν τη ναυσιπλοΐα στην έρημη Θάλασσα του Αζόφ. Τώρα η παράδοση αγαθών και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ρωσικό όμιλο προς αυτή την κατεύθυνση θα διαρκέσει πολύ λιγότερο χρόνο.


Το μεγάλο πλοίο προσγείωσης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Orsk" είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο της Ρωσίας που εισήλθε στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ και ήρθε εδώ για έναν λόγο, αλλά για τον προορισμό του - παρέδωσε εξοπλισμό.

Από την κοιλιά του θαλάσσιου γίγαντα, ένα προς ένα, με τη βοήθεια λιμενικών γερανών, βγαίνουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία αμέσως παρατάσσονται σε στήλη και προχωρούν στους χώρους ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων. Η εκφόρτωση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Συνολικά, δέκα μεγάλα αποβατικά πλοία συμμετέχουν στην επιχείρηση.


Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες χρήσης αυτής της θύρας. Τώρα η νότια πλευρά της ειδικής επιχείρησης μπορεί να πάρει όλα όσα χρειάζεται ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού και πυρομαχικών. Τα ανθρωπιστικά φορτία μπορούν επίσης να παραδοθούν εδώ με τον ίδιο τρόπο.


«Η άφιξη ενός μεγάλου πλοίου αποβίβασης στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ είναι πραγματικά ένα γεγονός ορόσημο, το οποίο ανοίγει ευκαιρίες στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας να χρησιμοποιήσει πλήρως την υποδομή του λιμανιού του Μπερντιάνσκ σε υλικοτεχνικά θέματα. Ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έφτασε και τώρα ξεφορτώνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μπροστά στα μάτια σας, τα οποία θα ενισχύσουν την ομάδα μας, επιχειρώντας προς την κατεύθυνση που υποδεικνύεται από την ανώτερη διοίκηση », είπε ο Νικολάι, αξιωματικός της Μαύρης Θάλασσας. Στόλος.


Ο ακριβής αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού που παραδόθηκαν στο Μπερντιάνσκ, για προφανείς λόγους, δεν αποκαλύπτεται, ωστόσο, οι υλικοτεχνικές δυνατότητες της ομάδας για την παράδοση αγαθών και εξοπλισμού έχουν αυξηθεί σοβαρά.


Το BDK όπως το "Orsk" είναι πολύ ευρύχωρο και μπορεί να μεταφέρει μεγάλο όγκο εξοπλισμού, έως και 20 άρματα μάχης ή έως και 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.


Οι ναύτες εργάζονται κάτω από συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις από Ουκρανούς εθνικιστές. Η περιοχή του λιμανιού είναι γεμάτη με θραύσματα τακτικών πυραύλων Tochka-U. Ωστόσο, ούτε ένας πύραυλος δεν έφτασε στο στόχο του. Το θαλάσσιο λιμάνι, και μαζί του ολόκληρη η πόλη, βρίσκεται υπό την αξιόπιστη προστασία της ρωσικής αεράμυνας.


Στο ίδιο το Μπερντιάνσκ, μια εισροή προσφύγων από τη Μαριούπολη. Εδώ, στη βάση του οικοτροφείου, θα αναπτυχθεί μια εγκατάσταση προσωρινής φιλοξενίας. Σε όλους όσους έχουν ανάγκη παρέχεται στέγη, τροφή και είδη πρώτης ανάγκης. Πολλοί βγήκαν με τα δικά τους αυτοκίνητα, γι' αυτούς οι μαχητές της Εθνικής Φρουράς οργάνωσαν δωρεάν διανομή βενζίνης.


«Διανέμουμε βενζίνη 95, αναμένονται παραδόσεις καυσίμου ντίζελ. Εδώ, επί τόπου, οργανώνουμε λίστες, οι πρόσφυγες παρατάσσονται σε μια ουρά, δίνουν 20 λίτρα ανά αυτοκίνητο, το γεμίζουν. Εντελώς δωρεάν, καθώς και διαμονή, φαγητό και οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ρομάν, στρατιωτικός της Εθνικής Φρουράς.


Αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν από τους βομβαρδισμούς των μαχητών του απαγορευμένου τάγματος Azov με δικό τους κίνδυνο και κίνδυνο. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα δεν αναγνωρίζονται από τους ριζοσπάστες. Ακόμη και οι πινακίδες «Παιδιά» στα αυτοκίνητα δεν σταματούν τους εθνικιστές.


Δεν υπάρχει καύσιμο στην ίδια τη Μαριούπολη, και αν κάποιος έχει ένα "απόθεμα", τότε η τιμή για αυτό είναι απλά στα ύψη. Σε μια ατμόσφαιρα γενικού χάους, υπάρχουν εκείνοι που είναι έτοιμοι να εξαργυρώσουν τη θλίψη κάποιου άλλου.


Εάν οι εθνικιστές του Αζόφ, που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, πυροβόλησαν στις πλάτες των δικών τους πολιτών που ήθελαν να φύγουν από την πόλη με φωτιά, τότε οι μαχητές μας, αντίθετα, δίνουν τις δικές τους μερίδες φαγητού. Ούτε ένα αυτοκίνητο με παιδιά δεν έμεινε χωρίς βοήθεια ακόμη και πριν φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος.


Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες φυσικά υπάρχουν εθνικιστές και μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Μεταμφιεσμένοι σε πολίτες, προσπαθούν να δραπετεύσουν από την πόλη. Εξάλλου, υπάρχουν πληροφορίες ότι έλαβαν εντολή για τέτοιο τακτικό ελιγμό από τη διοίκηση τους προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν στα απελευθερωμένα εδάφη ως τα λεγόμενα «κελιά ύπνου».

Σε όλα τα σημεία ελέγχου στην έξοδο από τη Μαριούπολη - απόλυτος έλεγχος σε όλους όσους φεύγουν από την πόλη. Για τον ουκρανικό στρατό, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το αφήσουν νόμιμα - να καταθέσουν τα όπλα.