Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Χαλέπι το έκαναν οι Ουκρανοναζί… Απήγαγαν 4 κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας



Αρχιμανδρίτης Laurus Berezovsky.
Χαλέπι το έκαναν οι Ουκρανοναζί.. όπως οι τζιχαντιστές απήγαγαν τους Επισκόπους Χαλεπίου έτσι κι αυτοί απήγαγαν πριν από δυο ημέρες τον Αρχιμανδρίτη Laurus Berezovsky (Μπερεζόφσκι).
 Δύο αταυτοποίητοι εισέβαλαν στην εκκλησία του, τον αποκάλεσαν «παπά-σαμποτέρ της Μόσχας» και τον έσυραν στο δάσος. Εξακολουθεί να αγνοείται. 

Αυτή είναι τουλάχιστον η τέταρτη απαγωγή ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας – UOC ( η μόνη Κανονική) τις τελευταίες 10 ημέρες. Αυτό συνέβη στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Zhytomyr της Ουκρανίας. 

Οι απαγωγείς φέρεται να τον ξυλοκόπησαν τουλάχιστον σε σημείο να του σπάσουν τη μύτη. Ένας άλλος ιερέας τον περιγράφει ως «αληθινό ποιμένα, προσευχόμενο και εξομολογητή».

Οι άλλοι 3 κληρικοί της κανονικής UOC που έχουν απαχθεί είναι:
-Αρχιμανδρίτης Τίτος της μονής Dukonsky
-Δόκιμος μοναχός Trofim της μονής Dukonsky
-Αρχιμανδρίτη Gennady Batenko που είναι και γιατρός απάχθηκε στις 16 Μαρτίου, από την πόλη Tomashovka, στην περιοχή Fastov, στην επαρχία Κιέβου όταν μια ομάδα αταυτοποίητων ενόπλων εισέβαλε στο σπίτι του π. Gennady Batenko.

ο ιερέας γιατρός

Η υπηρεσία επιβολής του νόμου έχει ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο απαχθείς κληρικός.

Ο π. Gennady Batenko είναι γιατρός. Είναι Αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Η πιο πρόσφατη απαγωγή κληρικού αφορά Αρχιμανδρίτη Laurus Berezovsky (Μπερεζόφσκι), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού «Ζωοδόχος Τζέρελο» κοντά στο χωριό Ιβανίβκα, Επαρχία Ζιτόμιρ της UOC.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2022, στο χωριό Ivanivka της επαρχίας Zhytomyr, άγνωστοι απήγαγαν τον Αρχιμανδρίτη Laurus (Berezovsky), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού “Ζωοδότης Dzherelo” . Ο ιερέας Ihor Kucheruk είπε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook. «Στην περιοχή Zhytomyr, πριν από δύο ημέρες, έσπασαν τη μύτη τουαποκαλώντας τον ιερέα-σαμποτέρ της Μόσχας, έσυραν τον Αρχιμανδρίτη Laurus (Berezovsky), εφημέριο της Εκκλησίας της Εικόνας της Μητέρας του Θεού κοντά στο χωριό Ivanivka, στην περιοχή Zhytomyr», έγραψε ο πατέρας Ιγκόρ. …».

Η επαρχία Zhytomyr του UOJ επιβεβαίωσε τις ακόλουθες πληροφορίες και ανέφερε ότι έγραψαν δήλωση στην αστυνομία σχετικά με την απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη από άγνωστα άτομα.

Όπως έγραψε η UOJ, κοντά στην περιοχή του Κιέβου, άνθρωποι απήγαγαν τον ιερέα του UOC.

”Όλη η Νοτιοανατολική περιοχή! Οδησσός! Ποτέ δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί νεοναζί Μπαντεριστές στην Οδησσό», είπε ο Αζάροφ, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.[Η Ανατολική Ουκρανία ήταν ιστορικά φιλορωσική, μιλώντας ρώσικα και έχει βαθιές διασυνδέσεις με τη Ρωσία].
Σημείωσε επίσης ότι η τοποθέτηση θέσεων μάχης εθνικιστικών σχηματισμών σε κτίρια κατοικιών στη Μαριούπολη δείχνει ότι οι ριζοσπάστες δεν θεωρούν την πόλη ως «την πόλη τους» και γι αυτό χρησιμοποίησαν τον κόσμο ως ανθρώπινες ασπίδες.

”Η εκκλησία του Χριστού μιλά ενάντια στον πόλεμο όμως επειδή ακόμη αποτελεί μειοψηφία δεν μπορεί να τον εμποδίσει. Μόλις ο πόλεμος ξεσπάσει παρά τη θέλησή της εκείνη τοποθετείται στην πλευρά του πιο δίκαιου..” Άγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

Η Δύση παριστάνει την ειρηνοποιό ( αποθέωση υποκρισίας) αλλά είναι αυτή που έριξε στην αρένα την Ουκρανία είναι αυτή που υποκινεί υποδαυλίζει και συντηρεί αυτόν τον πόλεμο..

Αν πιστεύει κανείς πως η παγκόσμια Ορθοδοξία αλλά και η εγχώρια μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Ρωσία προφανώς αστειεύεται. Απλά οι ελληνορθόδοξοι θα μετατραπούν βαθμηδόν σε ελληνοκαθολικούς. Πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε ..

Πνευματικά δεν ανήκαμε και δεν θ΄ανήκουμε ποτέ στη Δύση..

Ως χριστιανούς αυτό το πολιτικό δόγμα δεν μας αφορά…

Το ν΄ανήκουμε πνευματικά στη Δύση σημαίνει υποταγή δια Ένωσης στο Βατικανό και στην καλύτερη εκδοχή Ουνία με διατήρηση Ορθόδοξου τελετουργικού…..καραγκιοζιλίκια δηλαδή…

ο αγώνας της Ρωσίας είναι αγώνας για πνευματική αυτοδιάθεση της όλης Ορθοδοξίας….

Η μειωμένη εθνική κυριαρχία ή ανεξαρτησία σε πνευματικά θέματα λογίζεται ως πνευματικός θάνατος..

Άλλωστε το να συμμαχείς με Πέρσες εν μέσω Πελοποννησιακού δεν είναι και ό,τι καλύτερο!! 
dimpenews.com