Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Επιθέσεις με drones στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κηρύχθηκε εμπόλεμη κατάσταση


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισήλθαν στη ζώνη ευθύνης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και δημιούργησαν μια θέση επιτήρησης. 

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε τέσσερις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους Ρώσους ειρηνευτές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να απαιτήσουν από το Αζερμπαϊτζάν να αποσυρθεί, σύμφωνα με Armenpress.

Η Μόσχα κάλεσε τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν να αποσύρουν τα στρατεύματα από την περιοχή.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απέρριψε την εκδοχή της Μόσχας ως «μονομερή» και είπε ότι «παράνομες» αρμενικές ένοπλες μονάδες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση δολιοφθοράς, αλλά ότι έπρεπε να αποσυρθούν όταν εφαρμόστηκαν «άμεσα μέτρα».

Η δήλωση επανέλαβε τη δέσμευση του Αζερμπαϊτζάν στην «τριμερή δήλωση» - μια συμφωνία που υπογράφηκε με την Αρμενία και τη Ρωσία τον Νοέμβριο του 2020 για τον τερματισμό της στρατιωτικής σύγκρουσης για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από περισσότερο από ένα μήνα σύγκρουσης. 


Ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, υπέγραψε διάταγμα για τον προσωρινό περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών λόγω της εισαγωγής κατάστασης πολέμου, αναφέρεται στο κανάλι Telegram του επίσημου κέντρου πληροφοριών του NKR.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, υπέγραψε διάταγμα σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών υπό τις συνθήκες της κατάστασης πολέμου που κηρύχθηκε στο έδαφος της Δημοκρατίας του Αρτζάχ (Ναγκόρνο - Καραμπάχ)», RIA ανέφερε η Novosti .

Σύμφωνα με το διάταγμα, το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι περιορίζεται και οι απεργίες απαγορεύονται.


The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος