Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Μετά το Κίεβο χώρες της Ε.Ε απελευθερώνουν φυλακισμένους ασχέτος αδικήματος να πολεμήσουν. Η Ευρώπη στα χειρότερα της!


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα απελευθερώσει τους φυλακισμένους που έχουν πολεμική εμπειρία

Η Ολλανδία απελευθερώνει Ουκρανούς φυλακισμένους για να πολεμήσουν

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν ουκρανικά μέσα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα απελευθερώσει φυλακισμένους που έχουν εμπειρία από μάχες.

Ο Ζελένσκι είπε πως ήταν μια δύσκολη ηθικά απόφαση, όμως αναγκαία για την άμυνα της χώρας. Υποστήριξε επίσης πως οι φυλακισμένοι θα πολεμήσουν στα πιο «θερμά» μέτωπα. «Το κλειδί είναι η άμυνα αυτή στιγμή».

https://eleftherostypos.gr/diethni/911541-polemos-stin-oykrania-o-zelenski-tha-apeleytherosei-fylakismenous-pou-exoun-polemiki-empeiria/

Η Ολλανδία απελευθερώνει Ουκρανούς φυλακισμένους για να πολεμήσουν

Δικαστήριο της Μπρέντα διέταξε την πρόωρη απελευθέρωση δύο Ουκρανών, ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Οι δύο Ουκρανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, ήταν υπό κράτηση εδώ και έξι μήνες για κατηγορίες περί λαθρεμπορίας ανθρώπων.


Και οι δύο άνδρες είναι από το Λουτσκ, μια πόλη στη βορειοδυτική Ουκρανία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθησαν σε ένα γιοτ, αφού προσπάθησαν να περάσουν λαθραία μια ομάδα Αλβανών στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο ανδρών είχε προηγουμένως ζητήσει από το δικαστήριο να επιτρέψει την απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να υπερασπιστούν τη χώρα τους από την εισβολή.


Το δικαστήριο ενέκρινε την αποφυλάκισή τους, κρίνοντας ότι η κατάσταση ήταν «ειδικών και σοβαρών περιστάσεων» και σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες «επέμεναν» να πάνε στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν.


Ωστόσο, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό διάφορους όρους.


Πρέπει να αποφύγουν να διαπράξουν άλλα αδικήματα, να επιστρέψουν για να καθίσουν στην προφυλάκισή τους, αν τους ζητηθεί από το δικαστήριο, και, αν απαιτηθεί, να εκτελέσουν τις ποινές τους, αν το δικαστήριο αποφασίσει ακόμη να τους καταδικάσει.


Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε να απελευθερώσει κρατούμενους για να πολεμήσουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.


«Στο πλαίσιο του στρατιωτικού νόμου, Ουκρανοί με πραγματική πολεμική εμπειρία θα απελευθερωθούν από την κράτηση και θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν την ενοχή τους στα πιο καυτά σημεία της σύγκρουσης», δήλωσε ο Ζελένσκι.


(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com)

https://www.olympia.gr/1471086/diethni/i-ollandia-apeleytheronei-oykranoys-fylakismenoys-gia-na-polemisoyn/