Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο Μητροπολίτης Σικάγου ''Η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας θα γίνεται με τον καθιερωμένο τρόπο'' - Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι εκείνο που δίνει τη ζωή και δεν οδηγεί ποτέ σε ασθένεια η θάνατο



Ειδικές οδηγίες προς τους ιερείς μέσω εγκυκλίου έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, που αφορά την λειτουργική ζωή εν μέσω Covid-19.


Ο Μητροπολίτης Σικάγου από τις πρώτες γραμμές αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι ιερείς απέκτησαν τους τελευταίους μήνες εμπειρία πάνω στο θέμα του μετριασμού της μόλυνσης.

Ένα από τα θέματα που θίγει περισσότερο ο Σεβασμιώτατος, είναι αυτό της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

"Ορισμένες λειτουργικές πρακτικές θα αναστέλλονται η θα τροποποιούνται προσωρινά. Ωστόσο, ο τρόπος που διανέμεται η Θεία Κοινωνία δεν θα αλλάξει, ακόμα κι αν γίνονται ειδικά αιτήματα από πιστούς" - ξεκαθαρίζει ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σικάγου ζητά από τους κληρικούς να μην υιοθετήσουν πρακτικές από άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, Επισκοπές η Συνέδριο Επισκόπων.

"Οι κληρικοί δεν επιτρέπεται να αναπτύξουν δικές τους μεθόδους, που αφορά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Οι κληρικοί να έχουν υπομονή με εκείνους που φοβούνται η αισθάνονται κάποια ανησυχία για την Θεία Κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και να τους βοηθήσουν να καταλάβουν ότι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι εκείνο που δίνει τη ζωή και δεν οδηγεί ποτέ σε ασθένεια η θάνατο" - προσθέτει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτη Σικάγου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος στις ειδικές οδηγίες, τονίζει ότι ο Ιερέας πρέπει να φορά μάσκα όταν μεταδίδει την Θεία Κοινωνία, ενώ ζητά οι πιστοί να μην πιάνουν το μάκτρο όταν κοινωνούν.

Για το αντίδωρο ο Μητροπολίτης Σικάγου υπογραμμίζει ότι δεν θα διανέμεται προς το παρόν, καθώς η Ιερά Μητρόπολη συνεχίζει να εξετάζει τρόπους για ασφαλή διανομή.