Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

“Αρχηγέ, ο γείτονας δεν θα καεί, θα περιμένει να… καούμε εμείς”



Ε, αφού μπορεί ό κάθε πικραμένος των μέσων κοινωνικής βλακίωσης ακόμα και να… φτύσει πάνω του, εγώ να γράψω απλά την άποψη μου για την δήλωση του, ότι αυτός που θα τολμήσει να πατήσει τα χώματα μας, πρώτα θα καεί και μετά θα ρωτήσουμε ποιός είναι.
Άρθρο του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΜΑ
Υπάρχουν κάποιοι, που τους ξένισε το ύφος, άλλοι που θεωρούν ότι δεν χρειάζονται λόγια αλλά πράξεις κ.λ.π και αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στους πλέον καλοπροαίρετους.

Ας μου επιτρέψουν να γράψω κάτι από εμπειρία.

Όταν ένα πρόσωπο του επιπέδου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ λέει κάτι τέτοιο, οφείλουμε να δούμε πρώτα τις συνθήκες και την χρονική στιγμή της διατύπωσης.

Από την φύση τους πειθαρχικοί οι Στρατιωτικοί, δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Του… ξέφυγε λοιπόν του Στρατηγού Φλώρου η φράση σε μια φιλική παρέα, την άκουσε ένας δημοσιογράφος και την ανηπαρήγαγε;

Όχι. Αντιθέτως αυτό έγινε σε επίσημη συνάντηση, που είχε με στρατιωτικούς συντάκτες, άρα, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Αν δεν ήταν «στημένη» η ερώτηση, ε, δεν ήταν και η δυσκολότερη, ήταν σίγουρα προβαρισμένη και μελετημένη η απάντηση.

Άρα, ορθά κοφτά. Για να το πεί αυτό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να κρίθηκε, όχι φυσικά μόνο από την Στρατιωτική ηγεσία ότι πρέπει να ειπωθεί και καλώς ειπώθηκε.


Τώρα υπάρχουν και αυτοί, που ξενίζονται από τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι εύκολο να πεισθούν. Υπάρχουν αυτοί ας πούμε που πιστεύουν ότι τα «τάνκ πρέπει να γίνουν τραχτέρια να δουλεύει η αγροτιά» ότι πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα, ότι η γή είναι επίπεδη και τέλος οι πλέον καλοπροαίρετοι, που προφανώς πιστεύουν ότι οι Στρατιωτικοί είναι… μαζορέτες, που κάνουν παρελάσεις.

Ας σημειώσουμε λοιπόν για όλους, το καταλαβαίνουν ή όχι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, με καθαρά ΑΜΥΝΤΙΚΟ δόγμα, δεν διεκδικεί τίποτα, δεν θέλει καμμιά Αγιά Σοφιά, πλην του γηπέδου της ΑΕΚ, δεν θέλει καμιά «κόκκινη μηλιά» και έχει στρατό για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της πατρίδας και τέλος για να μην το ζαλίζουμε δουλειά του στρατού είναι να ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Όποιος σοκάρεται από τη λέξη, ας βάλει τη λέξη ΚΑΙΕΙ, που είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λες και είναι Αρχιεπίσκοπος να απαντήσει με τη φράση «Ειρήνη υμίν αδελφοί».

Όμως και εκεί κατά η γνώμη μου είναι το ζητούμενο και εδώ κάνει… λάθος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Γιατί Αρχηγέ μας να ρισκάρει ο Χουλουσί Ακάρ τα παλληκάρια του; Δεν βλέπουμε όλοι ότι ακόμα και στη Λιβύη χρησιμοποιεί Σύρους μισθοφόρους; Γιατί να μπλέξει ο Ερτνογάν με άλλο ένα πονοκέφαλο, με το ρίσκο να ενεργοποιήσει την ελληνική λωλάδα και να του προκύψουν οι Κούρδοι στον… Βόσπορο;

Δεν θα ρισκάρει τίποτα, ούτε θα τον κάψουμε γιατί ξέρει πως θα το κάνουμε.

Θα περιμένει απλά να… καούμε εμείς και εδώ φεύγουμε από τους Στρατηγούς, που οργανώνουν την άμυνα και διοικούν στον πόλεμο και πάμε στους πολιτικούς, που οργανώνουν το σήμερα και σχεδιάζουν το αύριο.

Και θα… καούμε γιατί ουδείς τολμά να μιλήσει για αύξηση στρατιωτικής θητείας, γιατί ουδείς τολμά από την ψοφοδεή πολιτική ηγεσία, εφόσον η χώρα δεν μπορεί, να μπορέσουν οι πολίτες της και από το υστέρημα τους, να αποκτήσει η Ελλάδα σύγχρονο στόλο και όχι αυτόν που συντηρεί ακόμα στη ζωή η ναυτοσύνη και η φιλοτιμία των Ελλήνων, γιατί με τις πολιτικές που ακολουθούνται η Χίος, για να μιλήσουμε για μας, το 2070 θα έχει βίας 15- 20.000 κατοίκους και η Ελλάδα ολόκληρη τον πληθυσμό της… Σμύρνης.

Γιατί λοιπόν να καούν οι γείτονες μας Αρχηγέ; Θα περιμένουν. Όπως γνωρίζουμε όλοι, το διδάσκει αυτό άλλωστε η φύση, στην πολιτική δεν υπάρχουν κενά. Ότι αδειάζει γεμίζει και όπου υπάρχει κενό ακολουθεί η πλήρωση.

Υ.Γ. Μόλις προχθές οι ψοφοδεείς αποφάσισαν να αφήσουν τον ΦΠΑ στα Ψαρά και τις Οινούσσες στο 24%. «Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων» που θα έλεγαν Αρχηγέ και οι αρχαίοι… Τούρκοι.