Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Έκκληση του καπετάνιου από το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», ‘ η ελληνική κυβέρνηση να βγει από τον ύπνο της'. (βίντεο)

Ισραήλ: Ο Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει τη "σφαγή" στη Γάζα και κηρύσσει τριήμερο πένθος. Η Σουηδία καλεί στο ΥΠΕΞ τον ισραηλινό πρεσβευτή για διευκρινίσεις, και ζητεί από την ΕΕ να απαντήσει

"Το Ισραήλ θα πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του που συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου"...
 Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την αιματηρή επιδρομή που πραγματοποίησαν ισραηλινοί κομάντος νωρίτερα σήμερα εναντίον της διεθνούς νηοπομπής που κατευθυνόταν στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς την "σφαγή" και κήρυξε τριήμερο πένθος στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
"Θεωρούμε ότι πρόκειται για σφαγή την οποία καταδικάζουμε", είπε ο Αμπάς σε δήλωσή του στην παλαιστινιακή τηλεόραση. "Θα λάβουμε δύσκολες αποφάσεις απόψε", είπε.
Μια συνεδρίαση της παλαιστινιακής διοίκησης για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα, διευκρίνισε επίσημη παλαιστινιακή πηγή στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Θρίλερ με τους 34 Έλληνες επιβάτες

Υπό κατάληψη από τις ισραηλινές αρχές φέρεται να είναι το πλοίο Ελεύθερη Μεσόγειος. Πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός τραυματία.
Μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα που συμμετέχει στην αποστολή μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ανέφερε ότι υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα.
Ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Μπλόκο του Ισραήλ στον στόλο, αλλά και στο Ελληνικό και Κυπριακό υπουργείο εξωτερικών!

Καμία ενημέρωση από τον έλληνα πρέσβη
Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε εκτάκτως ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Δρούτσα. Ο ισραηλινός πρέσβης επανέλαβε την πολιτική θέση του Ισραήλ, ωστόσο έδωσε ελάχιστες πληροφορίες για την επιχείρηση και τα θύματα, παραπέμποντας στο Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Ακόμα, ο πρέσβης επανέλαβε ότι ο ισραηλινός στρατός αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ σε διεθνή ύδατα επειδή δέχθηκε επίθεση όταν ανέβηκε στο πλοίο και υποστήριξε ότι η βοήθεια προς τη Γάζα πηγαίνει προς βοήθεια της Χαμάς.
Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είπε ότι το Ισραήλ αρνείται να δώσει επισήμως οποιαδήποτε πληροφορία. Πρόσθεσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα χειρισμού κρίσεων. Στον τηλεφωνικό αριθμό 210-3681730 μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των πολιτών που επιβαίνουν στα πλοία.

Ανεπιθύμητος ο Πάπας στην Κύπρο

Λευκωσία: Σύσκεψη πραγματοποιείται την Δευτέρα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή άφιξη, παραμονή και αναχώρηση του Πάπα Βενέδικτου, κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψή του.
Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης, Μιχάλης Κατσουνωτός, στη διάρκεια της σύσκεψης θα αναλυθούν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες όλων όσοι θα εμπλακούν, σε συντονισμό με το κέντρο χειρισμού κρίσεων, που θα λειτουργήσει στη ΜΜΑΔ.
Ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί πολύ μεγάλος αριθμός μελών της Δύναμης, η οποία έχει υποχρέωση να μην επιτρέψει να συμβεί οτιδήποτε που θα εκθέσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Αστυνομία, υπέδειξε ο κ. Κατσουνωτός επεμβαίνει σε περίπτωση που η διαμαρτυρία δεν είναι ειρηνική.

137.000 αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις σε 31 χρόνια !

Από το 1977, όταν χύθηκε το πρώτο αίμα...
Η θυσία του Έλληνα πιλότου Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην περιοχή της Καρπάθου στις 23 Μαΐου 2006, προκειμένου να προασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας, είναι ευχή όλων μας να είναι και η τελευταία.Αν δε θέλουμε όμως να επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα, απαιτείται ο καθορισμός υπεύθυνης εθνικής πολιτικής, στην οποία με πολιτικά, διπλωματικά και επιχειρησιακά μέσα θα πρέπει να επιλυθούν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα με βάση τη διεθνή νομιμότητα, χωρίς φυσικά να υπάρξουν μονομερώς παραχωρήσεις και υποχωρήσεις και χωρίς μηνύματα που δεν έχουν ουσία και δε φέρνουν αποτέλεσμα.

Κόσοβο: Επεισόδια, στη Μιτρόβιτσα, μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, επενέβησαν οι νατοϊκές αστυνομικές δυνάμεις

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ και αστυνομικοί έρριξαν σήμερα δακρυγόνα για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ χιλιάδων Αλβανών και Σέρβων στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου στη διάρκεια διαδήλωσης στο νότιο τμήμα της πόλης κατά της διεξαγωγής τοπικών σερβικών εκλογών.
Οι εκλογές διεξάγονται με την υποστήριξη της σερβικής κυβέρνησης.
Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και κοσοβάροι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν κοντά στη γέφυρα του ποταμού Ιμπαρ που χωρίζει το νότιο, αλβανικό τμήμα της πόλης από το βόρειο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους.
Οι αλβανοί διαδηλωτές πλησίασαν τη γέφυρα, ενώ στην αντίπερα όχθη του ποταμού 10.000 Σέρβοι φώναζαν "Σερβία, Σερβία".

Οι οικουμενιστές ξεκίνησαν διώξεις μοναχών στο Κόσσοβο

Μετά την «συνταξιοδότηση» του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου οι οικουμενιστές στη Σερβία στρέφονται τώρα εναντίον των παραδοσιακών μοναχών, πολλοί εκ των οποίων είναι πνευματικά τέκνα του επισκόπου Αρτεμίου. Πρωτεργάτης του διωγμού ο νέος Τοποτηρητής της επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης Αμφιλόχιος Ράντοβιτς (φωτογραφία). Οι μοναχοί εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα μοναστήρια χωρίς όμως να τους δίνεται Απολυτήριον ούτε από τον νέο Τοποτηρητή ούτε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να γίνουν δεκτοί σε άλλη Μητρόπολη (χωρίς να έχουν Απολυτήριο)......
Εν τω μεταξύ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας ασκεί επιρροή ώστε οι μοναχοί να μη γίνουν πουθενά δεκτοί. Μερικοί μοναχοί έχουν ήδη φύγει και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες οι διώξεις και άλλων μοναχών.

Απείλησαν οι Ισραηλινοί το Ελληνικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» της αποστολής με ελληνική σημαία να παραδοθεί σε διεθνή χωρικά ύδατα ! Αρνήθηκε ο καπετάνιος...

 http://www.youtube.com/watch?v=MtPSAof8MDw&feature=player_embedded
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση εναντίον των πλοίων της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10.
Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο.
Όπως τονίζει το Κανάλι 10, ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς οι καταδρομείς που βρίσκονται επί των πλοίων εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και συναντούν σθεναρή αντίσταση από τους ακτιβιστές.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σε κατασχεμένο σχολείο της μειονότητας υποδέχθηκαν οι Τούρκοι τους ευρωβουλευτές!

Οι Τούρκοι για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι έχουν σταθερή πολιτική και συγκεκριμένη στρατηγική, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, και δεν διστάζουν να την εφαρμόσουν σε κάθε ευκαιρία προκειμένου να στείλουν τα ανάλογα μηνύματα. Αντίθετα, η Αθήνα πολλάκις πορεύεται χωρίς πυξίδα και αποφεύγει να θέσει ευκρινείς «κόκκινες γραμμές» έναντι της Άγκυρας.
Τελευταία επίδειξη τήρησης της πάγιας γραμμής της Άγκυρας σε «κρίσιμα ζητήματα» είναι και τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την επίσκεψη της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τουρκική πλευρά, θέλοντας και πάλι να επιβάλει τετελεσμένα, ουσιαστικά «παγίδευσε» τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Ο υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς παρέθεσε στην Επιτροπή δεξίωση σε παλιό σχολείο της ελληνικής ομογένειας –που με τον γνωστό τρόπο έχει κατασχέσει το τουρκικό κράτος– και στο οποίο έχει εγκαταστήσει την έδρα της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η Τουρκία περικυκλώνει και στρατιωτικά την Ελλάδα

Η Αλβανία όφειλε να είναι ο φυσικός σύμμαχός μας. Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε αποδέκτης μυρίων ελληνικών δωρεών. Απορροφήσαμε όλη την ανεργία, τη μιζέρια και την εγκληματικότητά της. 750.000 πολίτες της εισέβαλαν εδώ, τους κρατήσαμε, τους δώσαμε δουλειά, έβγαλαν χρήματα. Έθρεψαν μ' αυτά και τις εκεί οικογένειές τους, επιχορηγήσαμε αφειδώς το κράτος τους.
Οποιαδήποτε χώρα στη θέση μας θα είχε μετατρέψει όλη αυτήν τη σχέση σε επικυριαρχία. Οποιαδήποτε, εκτός από μας!
Εισπράττουμε αντί του μάννα χολήν και αντί του ύδατος όξος.
 Αδιστάκτως αγνώμων, συνήψε σειρά στρατιωτικών συμφωνιών με την Άγκυρα, με κορυφαία τον προχθεσινό ομοφώνως ψηφισθέντα νόμο στα Τίρανα για ελεύθερο ελλιμενισμό, περιπολίες και ασκήσεις του τουρκικού στόλου στα αλβανικά χωρικά ύδατα.

Εν πλω προς την Γάζα ο διεθνής στολίσκος ανθρωπιστικής βοήθειας, απειλεί με χρήση βίας το Ισραήλ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αφιχθούν πέντε πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια και κατεύθυνση την Λωρίδα της Γάζας, από τα επτά συνολικά που ξεκίνησαν. Στα πλοία επιβαίνουν περίπου 700 ακτιβιστές από 50 χώρες.Η νομική σύμβουλος της πρωτοβουλίας Όντρεϊ Μπόμσι ανάφερε ότι δύο σκάφη παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και έμειναν πίσω. Τα συγκεκριμένα πλοία αναφέρεται ότι παρουσίασαν ξαφνικά προβλήματα με τα υδραυλικά τους συστήματα, γεγονός που έχει αφήσει υπόνοιες για δολιοφθορά.
Η Μπόμσι τόνισε ότι και ένας δεύτερος στολίσκος με αφετηρία την Ιρλανδία, θα αναχωρήσει για τη Γάζα πιθανόν την Τρίτη.

Πωλείται κυριολεκτικά η Ελλάδα !

 Σε ιδιώτες σχεδιάζει η κυβέρνηση να εκχωρήσει για εκμετάλλευση, επί 20-40 χρόνια, λιμάνια, αεροδρόμια και ακίνητα του Δημοσίου, ενώ εξετάζει ανάλογη λύση και για επιχειρήσεις, όπως οι μεγάλες εταιρείες ύδρευσης, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.
Πρόκειται για τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης, κάτι ανάλογο με αυτό που εφαρμόσθηκε στην περίπτωση του Αεροδρομίου των Σπάτων και της Αττικής Οδού, η οποία επιλέγεται ως το επικρατέστερο μοντέλο ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά ήδη σήμερα το θέμα συζητείται σε άτυπη, διευρυμένη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λ. Κατσέλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνας Μπιρμπίλη, Υποδομών Δ. Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

‘Δεμένη’ η ΕΥΠ, από τις γνωστές άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις.

Πέπλο μυστηρίου, με υποθέσεις που η πλοκή τους θυμίζει ιστό αράχνης, καλύπτει μέχρι και σήμερα τα άδυτα των Μυστικών Υπηρεσιών, ενώ πλήθος ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα για το ρόλο τους σε κυβερνήσεις, πολεμικές συρράξεις, διπλωματικά επεισόδια και καθεστωτικές αλλαγές. Στη χώρα μας ό,τι δεν μπορεί να εξηγηθεί στο πλαίσιο μιας πολιτικής λογικής «χρεώνεται» στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Τελικά από πού αρχίζουν και πού σταματούν τα όρια του εθνικού συμφέροντος, ποιος τα ορίζει και σε συνεννόηση με ποιους;
Τα αναπάντητα ερωτήματα συνεχίζονται: Είναι το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατάλληλο και επαρκώς εκπαιδευμένο για την αποστολή, ώστε να είναι αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές για τη χώρα; Οι κινήσεις τους υπόκεινται σε έλεγχο από το διατεταγμένο κράτος; Ποιοι είναι οι εσωτερικοί κανονισμοί που θέτουν το πλαίσιο «συμπεριφοράς» των πρακτόρων;

Aπαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα

Την απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα που θέλησε να μεταβεί στη νησίδα.
Σύμφωνα με εμπιστευτικό σήμα του ΛΣ, που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, η Σημαία δεν δύναται να αναρτηθεί "λόγω κινδύνου προκλήσεως βλαβών στη φαρική εγκατάσταση/λειτουργία του υφιστάμενου πυρσού που απορρέουν από τη γεωμορφολογία του εν λόγω βράχου".
Η Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το Λιμενικό έχει απαγορεύσει την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο, ενώ οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν τη Ζουράφα παρενοχλούνται συνεχώς από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι.

Το πράσινο μπερέ είναι πολύ βαρύ να το φοράς!

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα βρέθηκαν καταδρομείς από την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Κύπρο .Τιμήθηκαν καταδρομείς που υπηρέτησαν στην Κύπρο και που πήραν μέρος στα γεγονότα του Αττίλα
 Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και τα μαλλιά να άσπρισαν, αλλά κανείς δεν ξεχνά τα χρόνια της νιότης που ντυμένοι στο χακί και με την μοναδική και σκληρή εκπαίδευση που περνάει ένας καταδρομέας, βρέθηκαν στην μάχη κατά του Αττίλα στην μαρτυρική Κύπρο. Αυτό δεν το ξεχνά κανείς, ούτε οι Έλληνες που πήραν μέρος στα γεγονότα, όσο και οι Κύπριοι που τιμούν την θυσία των παλικαριών που πήγαν να υπερασπιστούν το ελληνικό χώμα της μεγαλονήσου μας.
Σε κλίμα συγκίνησης και φορτισμένο βρέθηκαν μέλη του συλλόγου καταδρομέων Κομοτηνής, Ξάνθης και Λεμεσού, όπου οι Κύπριοι φιλοξενούμενοι τίμησαν τους καταδρομείς που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις εισβολής της Κύπρου το 1974 αλλά και που υπηρέτησαν στη μεγαλόνησο και πιο πριν.

Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες χάνουν τις κληρονομιές τους στα Κατεχόμενα!

Νέα απόφαση με την οποία περιορίζεται το δικαίωμα ιδιοκτησίας λόγω κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιουσίες των ελληνοκύπριων προσφύγων έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αναγνώριση από το ίδιο δικαστήριο της λεγόμενης «επιτροπής αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους, που στην ουσία παραπέμπει τους ελληνοκύπριους πρόσφυγες να αποταθούν σε όργανο του κατοχικού καθεστώτος.
Με τη νέα απόφαση αφαιρείται από τα παιδιά ελληνοκύπριων προσφύγων η δυνατότητα να διεκδικήσουν την πατρογονική εστία. Με αλλά λόγια τα παιδιά μιας οικογένειας προσφύγων χάνουν τη δυνατότητα προσφυγής λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης του δικαιώματος ιδιοκτησίας και κατοικίας εκτός και εάν είχαν εγγεγραμμένο το οικογενειακό σπίτι στο όνομά τους.

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θά΄ναι.........

Το χρονικό της Άλωσης
Μάρτιος του 1453: Ο Σουλτάνος φθάνει κάτω από τα τείχη της Κων/πολης με πολυάριθμο στρατό, από στρατιώτες τεχνίτες, σιτιστές υπηρέτες και εργάτες και ατελείωτα πλήθη ατάκτων που τους προσείλκυε η προοπτική της λεηλασίας. Πολυάριθμοι φανατικοί Τούρκοι μοναχοί με κηρύγματα τόνωναν το ηθικό τους και την πολεμική τους ορμή.
7 Απριλίου:
Κηρύχθηκε επίσημα η πολιορκία. Ο αγώνας ήταν άνισος. Στην Πόλη υπήρχαν 5000 Βυζαντινοί στρατιώτες και 2000 ξένοι Βενετοί και Γενουάτες και τα πληρώματα των πλοίων στο Κεράτιο Κόλπο. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας πήρε θέση στην πύλη του Αγίου Ρωμανού απέναντι από το σουλτάνο.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απύθμενο θράσος από την Τουρκία: Έμμεσες απειλές γιατί αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των Ποντίων!

Aπύθμενο θράσος από την Τουρκία που εγκαλεί την Ελλάδα, "μέλη της κυβέρνησης" και τους Έλληνες πολίτες γιατί ... προχώρησαν στην διοργάνωση ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων! Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»! Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».
Στην ανακοίνωση ότι "στους εορτασμούς συμμετείχαν μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης".

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η ντροπή συνεχίζεται…

Η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας www.mospat.ru μετέδωσε ρεπορτάζ σχετικά με τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τους ομογενείς της Ρωσίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής της Κρατικής Δούμα Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ελληνικών Οργανώσεων «Πόντος» Βλαντίμιρ Κάισεφ, επιχειρηματίες και κοινωνικοί παράγοντες της ομογένειας. Προβάλλεται δήλωση του κ. Κάισεφ, ο οποίος σημείωσε, ότι οι ομογενείς της τέως ΕΣΣΔ ανήκουν στο ποίμνιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά λόγω της ελληνικής καταγωγής τους βρίσκονται κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποτελώντας, έτσι, γέφυρα μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Η ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Τουρκική Πρεσβεία στη Μόσχα.

Φτιάχνουν τζαμί στην Ακρόπολη! Το πρώτο μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα !

Η απόφαση για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους εντός των Αθηνών νομιμοποιήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή [τον 3512/2006] όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Μαριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου. Στις εθνικές εκλογές του 2007 η Γιαννάκου έχασε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, την βουλευτική της έδρα και έτσι βρέθηκε εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού υπερασπίσθηκε σθεναρά την εκδοχή της Ιστορία της Ρεπούση για την Στ' Δημοτικού. Προφανώς, για τις υπηρεσίες της στην παραχάραξη της ιστορικής μνήμης, η κυβέρνηση της ΝΔ την διόρισε ευρωβουλευτή το 2009.
Τρίζουν τα οστά του Μιαούλη...
Αν και το θέμα κατά τα φαινόμενα είχε παγώσει μέχρι την πρόσφατη επίσκεψη της κυβέρνησης Ερντογάν στην Αθήνα [παρέμενε κυρίαρχο από το 2006 μεταξύ άλλων, το αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα για ανέγερση τεμένους στην Αθήνα] η σημερινή υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χάανα Διαμαντοπούλου [αγαπημένο παιδί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ]

Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, απειλείται η συνέχεια της Ελλάδας ως συγκροτημένου κράτους, αλλά και η επιβίωση του Έθνους.

Μετά την ψήφιση των μέτρων, που επέβαλαν οι ξένοι, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα πλέον (και το ελληνικό έθνος στο σύνολό του), βρίσκεται ουσιαστικά υπό κηδεμονία. Γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα δεν θα έχει μόνο οικονομικές προεκτάσεις. Οι νόρμες που μας έχουν επιβάλει στα οικονομικά, ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την άσκηση ανεξάρτητης και ανεπηρέαστης από ξένα κέντρα αποφάσεων, εθνικής πολιτικής. Το φυσικό επακόλουθο στο «ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων» μπορεί να είναι και κάποιες ολέθριες επιπτώσεις στα εθνικά μας θέματα.
Αν δεν αφυπνιστεί ο οικουμενικός Ελληνισμός κι αν τελικά δεν γίνει πραγματικότητα η γενική εξυγίανση που υπόσχονται οι ηγέτες εντός της χώρας, τότε νομοτελειακά οδεύουμε προς το τέλος.

«Κόκκινο» με εντολή του Ισραήλ στην Κύπρο για απόπλου σκαφών προς τη Γάζα.

Η υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, που θα επιχειρούσαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Σχετικό διάταγμα, είπε, υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών.
Η κα Μαρκουλλή ανέφερε ότι η απόφαση για έκδοση του διατάγματος ελήφθη, ύστερα από επαφές με όλους τους εμπλεκομένους.
Ανέφερε επίσης ότι η κυπριακή κυβέρνηση έκρινε πως "σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα πολλά προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να εμπλακεί η Κύπρος. Οι θέσεις, μας, είπε, έγιναν κατανοητές από όλους".

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τα σχέδια στη Θράκη:Το παιχνίδι της Αγκυρας με τους ιμάμηδες

«Γκρίζες ζώνες» στη Θράκη αναζητεί η Αγκυρα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την εκλογή μουφτήδων και αξιοποιώντας όταν μπορεί την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ζήτημα έθεσε επιτακτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αν και η κίνησή του να μην επισκεφθεί την περιοχή ερμηνεύθηκε θετικά. Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς της Θράκης θα επιφέρουν και οι αλλαγές του «Καλλικράτη», καθώς στη Ροδόπη οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού και στην Ξάνθη αποτελούν περίπου το 40%.
 Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε και συνάντηση κορυφής με σύσσωμη την ηγεσία της μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή μουφτήδων αποτελεί το πρώτο βήμα της τουρκικής στρατηγικής στη Θράκη. Ακολουθεί η δημιουργία παράλληλων δομών σε εκπαίδευση και θρησκεία, ώστε να εκπροσωπηθούν σταδιακά όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας. Και το τελικό στάδιο είναι η διαμόρφωση- μακροπρόθεσμα- ενός πόλου θρησκευτικής και πολιτικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Xαρά είμαστε μαζί σου!

Η λεβεντιά και η ευσυνειδησία της δασκάλας του Δερείου επιβραβεύεται στην συνείδηση των Ελλήνων αλλά και των μουσουλμάνων μαθητών της.
Έσπειρε τον σπόρο τον καλό ασχέτως αν αναγκάστηκε να ζητήσει μετάθεση η Χαρά Νικοπούλου, πολύ νέα και πολύ ώριμη ως εκπαιδευτικός, λειτουργώντας με απόλυτη ευσυνειδησία και κόντρα σε προξενοκίνητες λογικές, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει το ελληνικό πνεύμα, την αγάπη για μόρφωση και για δημιουργία στους μαθητές του Δερείου, στα πομακόπουλα της περιοχής, που μιλούν άπταιστα ελληνικά, που την λατρεύουν και σίγουρα οι διδαχές το δόσιμο ψυχής και η προσήλωσή της στο μέλλον τους, θα τους ακολουθεί μια ζωή.
Η Χαρά Νικοπούλου που δεν μιλά δημόσια μετά την απαγόρευση από την Θάλεια Δραγώνα, πολιτική της προϊσταμένη ως ειδική γραμματέα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, έσπασε την σιωπή της για να απαντήσει άμεσα στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, σε όσα παραπλανητικά εκτόξευε ο γνωστός δήμαρχος της περιοχής Ευάγγελος Πουλιλιός,

Ισραηλινοί αντιγράφουν τους κώδικες άμυνας της Π.Α

Καλό θα είναι να μην χαιρόμαστε με τέτοιου είδους συνεργασίες και ενέργειες που αφορούν την άμυνα της χώρας και τα σύνορα μας.
Πρώτον και κυριότερων, πέρα από κάποια θετικά στοιχεία που μπορεί να δώσει μια τέτοια άσκηση, επι το πλείστον προδίδει κάθε αμυντική ενέργεια από θερμό επεισόδιο μέχρι κανονικό πόλεμο και εμπλοκή ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών με εχθρικά. Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν και να εκσυγχρονίστηκαν αρκετές συνθήκες, αλλά μην ξεχνάτε ότι η μυστικότητα των μεθόδων ενός στρατού δεν πρέπει να παραχωρείται και σίγουρα ήταν και θα είναι η ποιο καλή συνταγή στον πόλεμο από την εποχή των Σπαρτιατών. Ηταν ανίκητοι οι Σπαρτιάτες και ακόμα δοξασμένοι, από την στρατιωτική πειθαρχία και τους μοναδικούς μυστικούς κώδικες που είχαν την στιγμή της μάχης!

Το έγκλημα στην Γάζα συνεχίζεται και δεν μιλάει κανείς !!!

Έτοιμο να σταματήσει τα σκάφη με προορισμό τη Γάζα το ισραηλινό ναυτικό.
Πηγή του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το ισραηλινό ναυτικό είναι έτοιμο να εμποδίσει τον πλού του στολίσκου των σκαφών που έχουν προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.
Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έκλεισαν τα σύνορα της Γάζας όταν η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής, το 2007.
«Σύμφωνα με τις οδηγίες της ισραηλινής κυβέρνησης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και το Ισραηλινό Ναυτικό ετοιμάζονται για να αποτρέψουν το στολίσκο από το να πλησιάσει τις ακτές της Γάζας», δήλωσε η στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το Ρόιτερ. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις έχουν κάνει μία σειρά ασκήσεων με θέμα την ενίσχυση του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αδιάκοπες προκλήσεις κατά του ελληνισμού από την Αλβανία

Τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Μαϊου, άλλη μια πράξη βίας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των διώξεων που δέχεται ο ελληνισμός στην Αλβανία: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», Βασίλη Μπολάνου χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές στο σπίτι του ιδίου καθώς και σε γειτονικά σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη.
Κανείς γνωρίζων δεν μπορεί να πει πως δεν ήταν αναμενόμενη μια τέτοια πράξη έχοντας υπ' όψιν το κλίμα που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα από αλβανικούς κύκλους:
Σε συνεδρίαση της Αλβανικής Βουλής στις 23 Δεκεμβρίου, Τσάμηδες βουλευτές επετέθησαν κατά του προέδρου του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Βαγγέλη Ντούλε.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου. Πως κατερρίφθη ο ηρωικός πιλότος Κ. Ηλιάκης .

Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση. Προκαλεί επίσης το θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η πατρίδα μας να έχει απολέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το ότι είναι όλοι τους «καραγκιόζηδες» κατά δήλωση του βουλευτή Κεφαλογιάννη δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους απέναντι στο Έθνος.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αποδοκιμάζει το Άγιο Όρος ανθελληνικές θέσεις κυβερνητικού στελέχους

Με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον πριν από λίγα χρόνια αποφασίστηκε να ασκηθεί μία πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία ώστε οι δυό λαοί να ξεπεράσουν τις διαφορές τους... Μέσα στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συγγραφείς ακόμη και ρασοφόροι. Ανέλαβαν την προετοιμασία του εδάφους!!!
Τη γραμμή αυτή λοιπόν των ΗΠΑ ακολουθούν κατά γράμμα ορισμένα στελέχη του τόπου αποσκοπώντας όχι να λάβουν τα εύσημα αλλά προπαντός να καλύψουν τις τυχόν ανασφάλειές τους και να λάβουν υψηλές πολιτικές και όχι μόνο θέσεις. Έτσι, είδαμε υπουργό να αλλοιώνει την ιστορία του τόπου, δημοσιογράφους να γίνονται στυλοβάτες αντεθνικών ιδεών, συγγραφείς να προκαλούν, την πολιτική εξουσία να χειροκροτεί και να επιβραβεύει και να προωθεί θέσεις ανάλογες και ιδέες, τον αποχαυνωμένο λαό να αδιαφορεί και την Εκκλησία της Ελλάδος να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα τεκταινόμενα!

O κίνδυνος ἀλλοτριώσεως τῆς ἐθνικῆς ταυτότητος, στήν ἀκατάσχετη μανία τοῦ ἐξευρωπαϊσμοῦ

1. Η μετάφραση τῆς Ἁγίας Γραφῆς στή Νεοελληνική ἔφερε στό φῶς κατά τήν δεκαετία τοῦ 1830, ὅλα τά ἀκανθώδη προβλήματα τοῦ νεωτέρου Ἑλληνισμοῦ, στό ἐπίκεντρο τῶν ὁποίων βρισκόταν ἡ σχέση μέ τήν παράδοση καί ὁ κίνδυνος ἀλλοτριώσεως τῆς ἐθνικῆς ταυτότητος, στήν ἀκατάσχετη μανία τοῦ ἐξευρωπαϊσμοῦ. Μία πτυχή τῆς προβληματικῆς ἦταν ὁ λόγος «περί Νεοελληνικῆς Ἐκκλησίας».
Ἕνας ὀξύτατος διάλογος ἀναπτύχθηκε μεταξύ τῶν ἐγκριτοτέρων Θεολόγων τῆς ἐποχῆς, διεξαγόμενος μέσω μαχητικῶν ἐκδόσεων, μέ ἀποτέλεσμα ὅλη ἡ ἰκμάδα τῶν ἐθνικῶν δυνάμεων νά δαπανηθεῖ σέ ἀδιέξοδους ἀγῶνες, σέ ἐποχή ἰδιαίτερα κρίσιμη γιά τήν ὀργάνωση καί εὐστάθεια τοῦ ἀδύνατου ἑλληνικοῦ Κράτους. Θά παραθέσουμε, τά κύρια σημεῖα, μιᾶς πρόσφατης μελέτης μας, διότι ἔχει ἄμεση σχέση μέ τίς σημερινές καινοτομίες.

Κοινές ασκήσεις με τους δολοφόνους της Γάζας !

Από σήμερα και μέχρι τις 3 Ιουνίου ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα επιχειρούν από κοινού σε μια πλειάδα σεναρίων με χώρο άσκησης σχεδόν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο!
Όπως είχε αποκαλύψει με εκτενέστατο άρθρο το News247 οι Ισραηλινοί, μετά την επιδείνωση των σχέσεων τους με την Τουρκία, στρέφονται προς την Ελλάδα για κοινά γυμνάσια και διαφαίνεται ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αποκτά νέα προοπτική.
Τα ισραηλινά αεροπλάνα, 5 F-16 και 5 F-15, έχουν από χθες μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και σήμερα πέταξαν μαζί με ελληνικά μαχητικά στην Κεντρική Ελλάδα πραγματοποιώντας εικονικές προσβολές στόχων εδάφους.

Με casus belli απειλεί τώρα η Άγκυρα και την Κύπρο!

Η κυπριακή εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», σε δημοσίευμα του Κώστα Βενιζέλου με τίτλο «Μην αγγίζετε ΑΟΖ και πετρέλαια» και υπότιτλο «Τουρκικό έγγραφο αμφισβητεί κυριαρχία μας, προειδοποιεί τη Λευκωσία», αναφέρει τα εξής: «Προειδοποιήσεις προς τη Λευκωσία που φθάνουν στα όρια των απειλών και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβάνονται σε έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ για το Κυπριακό. Το έγγραφο αξιοποιείται από την τουρκική ηγεσία στις επαφές του με ξένους αξιωματούχους και έχει την μορφή σημείων συζήτησης (talking points) και θέσεις που κατατίθενται στις συζητήσεις. Ενδεικτικές των τουρκικών προθέσεων είναι και οι απόψεις που διατυπώνονται στα θέματα κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ πρόδηλες είναι οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.

Πρόσκληση σε Έλληνες μητροπολίτες, «ελάτε να πάρετε την τουρκική υπηκοότητα»

Δεκαπέντε μητροπολίτες ελληνικής καταγωγής καλούνται να προσέλθουν ενώπιον των ληξιαρχικών αρχών της Τουρκίας για συνέντευξη προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα της γείτονος χώρας και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμη και την ανάδειξή τους στον πατριαρχικό θρόνο.
Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση λαμβάνοντας κανείς υπ’ όψιν του ότι πριν από μερικές δεκαετίες γινόταν αφαίρεση της τουρκικής υπηκοότητας από ιεράρχες που ζούσαν στην Τουρκία. Σημειώνεται μια προσέγγιση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και το βήμα αυτό αποτελεί καρποφορία και δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του Οικουμενικού Πατριάρχη για την εξασφάλιση του μέλλοντος του Πατριαρχείου στην ιστορική του έδρα, τονίζει ενδιαφερόμενος μητροπολίτης από την Αυστρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οικουμενικό πατριαρχείο απεστάλη ο κατάλογος που περιλαμβάνει τα ονόματα των 15 ιεραρχών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Έλληνες υπήκοοι, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένοι που φέρουν και άλλη υπηκοότητα, όπως ο μητροπολίτης Αυστρίας, που φέρει και την αυστριακή.

Οι μειονότητες οργανώνονται μεθοδικά και σκοπεύουν να καταπιούν …τους Ευρωπαίους

Υπό τον τίτλο “FUEN” η Ομόσπονδη Ένωση Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων αγκαλιάζει τους μουσουλμάνους και της Θράκης με στοργή. Ο εκπρόσωπος της Δυτικής Θράκης μοίρασε λουκούμι καφέ και μπακλαβά για να τους γλυκάνει και να τους πάρει με το μέρος του Στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 12-15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε 55η συνδιάσκεψη της Ομόσπονδης Ένωσης Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων (FUEN). Στην συνδιάσκεψη αυτή συμμετείχαν τόσο ο γνωστός Χαλήτ Χαμπίπογλου, ο πρόεδρος της οργάνωσης Νότιας Ευρώπης μουσουλμάνων Τούρκων Τζενγκίζ Ισμαήλ και ο Σεμπαχατίν Απτουραχμάν μέλος του συλλόγου επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης,.
Στη συνδιάσκεψη επιχειρήθηκε να υπάρχει ευρεία εκπροσώπηση περίπου 200 εκπρόσωποι των μειονοτικών ΜΚΟ από 30 ευρωπαϊκές χώρες όπου συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή.

Ιεράρχες μποϊκοτάρουν την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο

Λευκωσία: Τα βήματα του μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος θα απουσιάσει από την τελετή υποδοχής του Πάπα Βενέδικτου του Ιστ΄στις αρχές Ιουνίου, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι -τουλάχιστον- τέσσερις αρχιερείς. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Κηρυνείας Παύλο και Τριμυθούντος Βαρνάβα, καθώς και τους χωρεπισκόπους Καρπασίας Χριστοφόρο και Αμαθούντος Νικόλαο, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι.
Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε στον «Φ», ότι στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου γίνεται αναφορά στο ότι ο Πάπας είναι αιρετικός, αφού υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν δογματικές διαφορές. «Όποιος έχει δογματική διαφορά με την ορθόδοξη πίστη θεωρείται από την Εκκλησία μας αιρετικός και αυτό είναι ξεκάθαρο για όσους γνωρίζουν περί δογμάτων», είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος.

Αλβανία : Πράσινο φώς για μόνιμη παρουσία του Τουρκικού Ναυτικού

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί "εισόδου και προσωρινής παραμονής" τουρκικής ναυτικής μονάδας στην Αλβανία. Την είδηση μετέδωσε σήμερα αργά το βράδυ το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Aνατολή, αναφέροντας πως ο νόμος πήρε το πράσινο φώς και από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Την σημασία του συγκεκριμένου νόμου τόνισε η πρόεδρος του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας, Yozefina Topalli, η οποία εξήρε την τουρκική στάση έναντι της φίλης και συμμάχου Αλβανίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες o νόμος αφορά την "ανάληψη καθηκόντων" εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και την παροχή βοήθειας από την Τουρκική πλευρά αποσκοπώντας "στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού ναυτικού ".

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κρύβουν με κουτοπόνηρο τρόπο την ταυτότητα των ελληνικών μνημείων στην Τουρκία

Ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, πρωτοστατούντος του ίδιου του πρωθυπουργού, να ωραιοποιήσει το πρόσωπο της Τουρκίας. Τα γεγονότα όμως και η πραγματικότητα δεν τους βοηθούν...
Οι γείτονές μας, και η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες ηγεσίες τους, δεν κρύβουν το σκληρό πρόσωπό τους. Σε κάθε ενέργειά τους, σε κάθε επιλογή. Όχι μόνο στα μεγάλα ζητήματα.
Σβήνουν από παντού στη χώρα τους ό,τι θυμίζει Ελλάδα. Πουθενά στα ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στην Τουρκία δεν αναφέρεται η ελληνική ταυτότητά τους.
Κι αυτό το βίωσε, το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ν. Κονομής, που οργισμένος απʼ αυτήν την πλαστογράφηση της ιστορίας είχε στείλει επιστολή το 2005 στον τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν. Απάντηση βέβαια δεν πήρε...

Ακυβέρνητο καράβι η Εκκλησία

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», λέει η παροιμία. Όμως παρά τις τρικυμίες που περνά η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιμένει να λοξοδρομεί και να μεταθέτει τα προβλήματα στο μέλλον. Και το καράβι όσο πάει και βυθίζεται…
Πρόσφατα ο κ. Ιερώνυμος συμπλήρωσε δύο χρόνια στη θέση του Αρχιεπισκόπου. Από την ημέρα της εκλογής του η Εκκλησία βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα. Άλλα τα κληρονόμησε και άλλα εμφανίστηκαν στην πορεία. Όμως σχεδόν κανένα από αυτά δεν έχει βρει τη λύση του. Το αντίθετο μάλιστα. Τα περισσότερα έχουν συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα το εσωτερικό της Εκκλησίας να είναι ένα καζάνι που βράζει. Όπως υποστηρίζουν άριστοι γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων, το πρώτο μέλημα του κ. Ιερώνυμου ήταν «να τακτοποιηθούν αυτοί που έπρεπε και στη συνέχεια να γίνει και έργο». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε.

Από το 2011 η δήλωση αποδείξεων με έξυπνη κάρτα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τη δημιουργία της έξυπνης κάρτας, με την οποία θα εφοδιαστούν οι φορολογούμενοι και θα χρησιμοποιούν για να δηλώνονται αυτόματα οι δαπάνες, που θα τους εξασφαλίζουν το αφορολόγητο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, άρχισε στο διαδίκτυο και θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου η διαβούλευση για το θέμα.
 Τι σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών; Όπως είχε αποκαλύψει πριν από δύο μήνες στην εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, οι φορολογούμενοι θα λάβουν από την επόμενη χρονιά μια έξυπνη κάρτα. Αυτή θα έχει bar code, ένα γραμμωτό δηλαδή κώδικα, ο οποίος θα σαρώνεται από τα καταστήματα, κάθε φορά που θα γίνεται μια συναλλαγή.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι ‘εχθροί της Ελλάδος’ ζητούν από τους γνωστούς, άγνωστους ανθέλληνες να κλείσουν τα blog !

Ζητούν και στην Ελλάδα επώνυμα blog
Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση.
Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Τι διδάσκονται οι Τούρκοι στο σχολείο

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ’ Δημοτικού επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασίαείναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα…. χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οι προδότες της Ελλάδος βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά της θέματα !!!

Η Ελληνική κρίση, οι Αλβανοί και τα Σκόπια. Η Ιστορία , λοιπόν, μάς διδάσκει να προσέχουμε διότι με τα δικά μας προβλήματα πολλοί χαίρονται και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Μία ανησυχία που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες είναι ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, διότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση. Όσοι παρακολουθούμε το Μακεδονικό και τα Βαλκανικά θέματα θυμόμαστε από την Ιστορία ότι ο Βουλγαρικός εθνικισμός κατά της Μακεδονίας αξιοποίησε την ελληνική οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1890. Το 1893, ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία ο Χ,. Τρικούπης ομολόγησε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», στη Βουλγαρία ιδρύθηκε η Ε.Μ.Ε.Ο ( Επαναστατική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) γνωστή με τα βουλγαρικά αρχικά Β.Μ.Ρ.Ο. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και έπαιξε βασικό ρόλο στον Μακεδονικό Αγώνα.

Έλληνες αγρυπνείτε! Μετά το ΑΜΚΑ, έρχεται το BARCODE για τους φορολογούμενους!

Κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει ατομικό κωδικό, που θα σαρώνεται στις αγορές του από τα καταστήματα. Οι σχεδιαζόμενες από το υπουργείο Οικονομικών διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προβλέπουν ακόμη και την απόδοση γραμμωτών κωδικών (barcodes) στους φορολογούμενους, προκειμένου αυτοί να αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα σχέδια που εκπόνησε και δημοσιοποίησε χθες η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η καταγραφή των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα γίνεται με την υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που τους εκδίδουν οι αντισυμβαλλόμενοι επιτηδευματίες.

Το Μυστικό Σχέδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Του Μ. Μιχαήλ - Ακόμη δεν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισσαβόνας, με την οποία, δια των νέων θέσεων, του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, επιτυγχάνεται η πολιτική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, προετοίμασε την οικουμένη για το επόμενο στάδιο των Μυστικών Σχεδίων της Εβραιομασονίας. Οι δηλώσεις του Μισέλ Μπαρνιέ έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Ο Πλανήτης όλος να έχει έναν Κυβερνήτη»(!), είπε ξεκάθαρα ο Γάλλος Επίτροπος. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που προβάλλει ως αναγκαιότητα την ύπαρξη μιάς «Παγκόσμιας Διακυβέρνησης» για να βρεθεί λύση στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όσα δεν υπέστησαν οι αγωνιστές κληρικοί από τους Αλβανούς ή τις ΝΑΤΟικές επιθέσεις, τα περνούν τώρα με τις ενέργειες των οικουμενιστών επισκόπων και κληρικών

Σερβικός οικουμενισμός εν δράσει
Η πολύπαθη Εκκλησία της Σερβίας τους τελευταίους μήνες εμφανίζει συμπτώματα πλήρους παράδοσης στην αίρεση του Οικουμενισμού. Οι σχεδιαζόμενες επί αρκετά έτη διώξεις εναντίον των αντιοικουμενιστών παραδοσιακών κληρικών της Σερβικής Εκκλησίας υλοποιήθηκαν αμέσως μετά την κοίμηση του Πατριάρχη Παύλου και την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου. Οι οικουμενιστές της Σερβίας ακολουθώντας τις μεθόδους των παλαιών αιρετικών, συνεργάζονται με τις πολιτικές εξουσίες για την επίτευξη του κοινού στόχου της εξουδετέρωσης των αγωνιστών Ορθοδόξων κληρικών. Θύματα του ανηλεούς διωγμού των οικουμενιστών είναι ο επίσκοπος Ράσκας, Πριζρένης, Κοσσόβου και Μετοχίων Αρτέμιος, ο πρωτοσύγκελος του π. Συμεών, καθώς και κληρικοί και μοναχοί που παραμένουν στο πλευρό τους......
Ο επίσκοπος Αρτέμιος με αντικανονικές διαδικασίες απομακρύνθηκε οριστικά από την επισκοπή του. Αυτή ήταν επί πολλά έτη η επιθυμία των Αλβανών του Κοσσόβου αλλά και των οικουμενιστών. Οι πρώτοι τον αντιμετώπιζαν ως ισχυρό εμπόδιο στα σχέδια τους για ανεξάρτητο Κόσσοβο, οι δεύτεροι τον έβλεπαν ως εμπόδιο στην «αγαπητική» προσέγγιση με τον Πάπα και τους Αμερικανούς.

H… άλωση των Δωδεκανήσων από την Τουρκία με τις ευλογίες της Ελλάδας!

Μετά τη Θράκη, όπου το «νερό έχει μπει στο αυλάκι» για τα τουρκικά συμφέροντα, σειρά έχουν τα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα η Ρόδος και η Κως. Η συνταγή είναι απλή και έχει να κάνει με τη «ντε φάκτο» δημιουργία «Τουρκικής μειονότητας» - και μάλιστα… καταπιεσμένης - στα δυο νησιά με απώτερο στόχο την «αθώωση» της Τουρκίας (με τη λογική του συμψηφισμού) για την εξαφάνιση της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο! Ο «εκτελεστής» αυτής της προσπάθειας είναι ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να διαπιστώσουμε και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η… ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΩ
Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο: «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω».

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «κρύβονται» στο υπέδαφος της βόρειας Ελλάδας

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως «κρύβονται» στο υπέδαφος της βόρειας Ελλάδας, είτε με τη μορφή του τεράστιου -πλην ανεκμετάλλευτου- γεωθερμικού δυναμικού της (εκτιμάται ότι μπορεί να αποδίδει ετησίως πάνω από 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας 33,4 εκατομμυρίων ευρώ), είτε με τη μορφή χρυσού, πετρελαίου και άλλων ορυκτών και μεταλλευμάτων.
Οι αποκαλούμενοι από ειδικούς και κρυμμένοι «θησαυροί» της βόρειας Ελλάδας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα, που διοργανώνουν το Σάββατο, 29 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΜΕ).
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μόνον οι τρεις επενδύσεις χρυσού στη βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι μπορούν να αποφέρουν, άμεσα ή έμμεσα, περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος.

Η «φίλη» Τουρκία, ο «θαρραλέος» Ερντογάν και ο Πάγκαλος .

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Ελλάδα ως σουλτάνος, με πολυμελή συνοδεία, έτσι ώστε να δώσει το μήνυμα της δύναμης και επιρροής της χώρας του. Έχει άλλωστε πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα και την Κύπρο (τέτοιο κατάντημα). Ήρθε με τη βαθιά υποκρισία που διαθέτει στα γονίδια του αυτό το βίαιο κράτος, χρησιμοποιώντας με ύποπτη συχνότητα τις λέξεις «φίλος», «φιλική» κ.λπ.
Ήλθε με τον φαρισαϊσμό που ελάχιστοι άνθρωποι ή κράτη διαθέτουν, για να βοηθήσει τάχα την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση (τι μεγαλοψυχία!). Ήλθε για να θέσει ξανά στην Ελλάδα τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι γονατισμένη, αδύναμη και ταπεινωμένη και ως κυβέρνηση και ως λαός.
Μεγάλη η προσπάθεια των κατευθυνόμενων ΜΜΕ ενημέρωσης και του αξιοθρήνητου ΕΛΙΑΜΕΠ, να παρουσιάσουν μια θετική εικόνα για τον Ερντογάν.

Έκλεισε με θρίαμβο της ελευθερίας του λόγου η υπόθεση του με τους Εβραίους

Όπως είναι γνωστόν η πλήρης ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 3/2010 απόφασίν της απέρριψε την αίτησιν αναιρέσεως υπέρ του νόμου, δια της οποίας ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου προσέβαλε την υπ' αριθμ. 913/2009 απόφασιν του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απήλλαξε της κατηγορίας, ότι παραβαίνω τον νόμον 927/1979 που τιμωρεί τους διεγείροντας φυλετικά μίση, διακρίσεις κ.τ.λ. κατά ομάδος ατόμων εκ μόνου του λόγου της εθνικής, φυλετικής καταγωγής των ή της θρησκείας των.
 Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκεκριμένως επεκύρωσε την υπέρ εμού αθωωτικήν απόφασιν του Πενταμελούς Εφερείου Αθηνών, η οποία είχε δεχθή, ότι όσα γράφω στο βιβλίον μου «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-όλη η αλήθεια» δεν στρέφονται κατά των εβραίων γενικώς και εκ μόνου του λόγου, ότι είναι εβραίοι, αλλά κατά των εβραιοσιωνιστών τους οποίους κατήγγειλα δια τας πράξεις των, που λεπτομερώς περιγράφω βάσει στοιχείων.

Προβοκατόρικα τουρκικά δημοσιεύματα περί πτήσεων άοπλων αεροσκαφών στο Αιγαίο

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις τακτικές Εrdogan-Davutoglu βρίσκεται το στρατοκρατικό κατεστημένο της Άγκυρας με σκοπό την αύξηση της ψυχολογικής πίεσης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu, ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος "σκέφτεται" τη γνωστή τουρκική πρόταση περί πτήσεων άοπλων μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο που επανέφερε ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Ιlker Basbug, στο περιθώριο της συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
 Ήδη το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη διάψευση των προβοκατόρικων τουρκικών δημοσιευμάτων. Ο Στρατηγός Ilker Basbug δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "κρατάμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο τις ώρες πτήσεις. Πέραν τούτου, φυσικά και θα πετάμε στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εκπαιδευτικές πτήσεις και πάνω από τη θάλασσα.