Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ



"Και συ Δανιηλ, εμφραξον τους λογους και σφραγισον το βιβλιο εως καιρου συντελειας, εως διδαχθωσι πολλοι και πληθυνθη η γνωσις" (Δανιηλ ιβ΄,4).

Ένα απο τα σημεία των καιρών οπως διαβάζουμε και παραπάνω, τα οποία θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας θα είναι και η αύξηση της γνώσεως. Τα έσχατα χρόνια και λίγο πριν το τέλος η γνώση θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό όσο δεν θα παίρνει άλλο. Οι αρχαίοι έλεγαν οτι όποιος την κατέχει έχει και την δύναμη... όσο πιο πολύ κάποιος κατέχει τόσο πιο δυνατός είναι...και αυτό φίλοι μου είναι ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς του ανθρώπου.
Αυτό άλλωστε το έχουμε διαβάσει και στην ιστορία περι απαγορευμένου καρπού (Γεν.β΄,17) ο οποίος συμβόλιζε την γνώση την οποία και θέλησε ο άνθρωπος να αποκτήσει χωρίς να είναι ακόμη έτοιμος με αποτέλεσμα να εκδιωχτεί απο τον Παράδεισο. Όσον αφόρα το σήμερα το μονό που με λύπη μου διαπιστώνω είναι οτι ζούμε σε μια σύγχρονη Βαβέλ.
Όπως και τότε οι άνθρωποι θέλησαν να φράσουν το Θεό με τον πολιτισμό και τα δημιουργήματα τους, και ανέβαιναν, ανέβαιναν...απο ματαιοδοξία και υπερηφάνεια για να τον προκαλέσουν...έτσι λοιπόν γίνετε και σήμερα.
Με την τεχνολογία, με την εξέλιξη στην ιατρική, με τους επιστήμονες να το παίζουν "δημιουργοί" κοινοποιώντας ανθρώπους που σύντομα θα τους δούμε να ξεπηδάνε απο τα εργαστήρια τους (αν ήδη δεν έχει γίνει), με την αύξηση της γνώσεως που πλέον παρέχεται δωρεάν και απλόχερα προς όλους, ο άνθρωπος τείνει να φθίση το Θεό, να τον αντικαταστήσει και να του δηλώσει οτι μπορεί και μόνος του να καταφέρει τα πάντα...και έτσι πέφτουμε και πάλι στο ίδιο λάθος.
Το αποτέλεσμα στην Βαβέλ ήταν να αρχίσουν να μιλούν οι άνθρωποι διαφορετικές γλώσσες, ενώ πριν μιλούσαν την ιδία. Το αποτέλεσμα ήταν επίσης να αρχίσουν να πολεμούν μεταξύ τους ενώ πριν ήταν ενωμένοι. Βαβυλώνα τότε, Βαβυλώνα και σήμερα ..μια σύγχρονη Βαβυλώνα..."η μεγάλη Βαβυλώνα" (Αποκ. ιζ΄,5) Κοιτάξτε γύρω σας... ζούμε σε ενα πληροφοριακό χάος...βομβαρδιζόμαστε απο πληθώρα πληροφοριών, γνώσης αλλα και παραπληροφόρησης απο την τηλεόραση, το ραδιόφωνο
, τις εφημερίδος και κυρίως απο το χαοτικό και ανεξέλεγκτο internet...
Ακούμε για ενα πράγμα ενα εκατομμύριο διαφορετικές απόψεις και το μυαλό μας μπερδεύεται, χάνεται στην μαύρη θάλασσα της γνώσης γιατί αυτή δεν είναι ουσιαστική, δεν μας προσφέρει τίποτα μιας και δεν κατασταλάζουμε τελικά σε μια θέση. Και αυτό αγαπητοί μου ειναι μεγάλο κακό γιατι ετσι ο άνθρωπος γίνεται ευάλωτος σε πληροφορίες που μπορεί να έχουν σαν στόχο την πλάνη του. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη άποψη για κάποια πραγματα, αποτελουν την "ευπαθη" ομαδα σε αυτή την πλάνη. Και αυτούς προσπαθεί να προσβάλει η Νέα Τάξη, οι παγκοσμιοποίησης των λαών και οι υποδουλωτές των ελεύθερων ανθρώπων.
Σας δίνω απλά και μονό το παράδειγμα των εφημερίδων, που πλέον εκτός από τα νέα, παίρνεις και ταινίες, ένθετα απο τα οποία μαθαίνεις για ενα σωρο αλλά πράγματα...από απόκρυφα ευαγγέλια μέχρι το πως σχηματιστικέ ο κόσμος μας. Πλέον τα ξέρουμε όλα, λύσαμε τα μυστικά της ύπαρξης μας, κατέχουμε την γνώση, είμαστε και εμείς μικροί Θεοί αφού σαν κατέχοντες παύουμε πλέον να πιστεύουμε στο Θεό. Ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης μας λεει τα εξής: "Όταν πλησίαση ο καιρός της ελεύσεως του Αντίχριστου...έρχεται ο κόσμος να γινεται αγνώριστος... θελει δε δώσει πονηρών σοφιών εις τον ταλαίπωρων ανθρώπων, να εφεύρει, να ομιλεί ο εις προς τον άλλον, από την μια ακρών της γης εως την άλλην, τότε θα πέτονται στον αέρα ως πτηνά και διασχίζοντες τον βυθό της θαλάσσης ως ιχθύες..
Και τόσον θα προϊδέαση την επιστήμη κατά φαντασιών ο πονηρός, ώστε αποπλανείσαι τους ανθρώπους και μη πιστεύουν εις την υπήρξαν του Τρισυπόστατου Θεού" Πόσο δίκιο λοιπόν ειχε ο Άγιος Νείλος... δεν βλέπεται οτι αυτά συμβαίνουν τώρα; Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος να κατοικήσει στο διάστημα για να πούμε οτι τότε θα κατέχουμε την γνώση, δεν χρειάζεται να πούμε οτι όταν βρεθεί το φάρμακο για το AIDS, τότε θα κατέχουμε την γνώση... Ο άνθρωπος είδε παραμέρισε τον Θεό και προχωρεί μόνος του θωρώντας τον εαυτό του Θεό... και αυτή ένιαι η πλανώ στην οποία έχεα πέσει. Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει: "όταν το μυρμήγκι βγάλει φτερά και πετάξει, ήλθε το τέλος του...
" Και το τέλος μας πλησιάζει... δεν το λέω εγώ... οι επιστήμονες ήδη μας έκρουσαν, όχι τον κώδωνα, αλλά τις καμπάνες σχετικά με την ραγδαία αλλαγή του κλίματος, στα νέα δεν μαθαίνουμε τίποτα καλό πλέον, αγανάκτηση παντού... τι άλλο θέλουμε να δούμε για να μετανοήσουμε; Με πόνο καρδιάς τα λέω αυτά γιατί και εγώ ο ίδιος δεν είμαι καλύτερος απο εσάς...θα ήθελα να είμαι καλύτερος Χριστιανός και να επισκέπτομαι την Εκκλησία της περιοχής μου συχνότερα, θα ήθελα να κάνω νηστεία όποτε απαιτείται, θα ήθελα να προσεύχομαι καθημερινά, θα ήθελα να νιώσω όπως και εσείς στην ψυχή μου ηρεμία και ας έρχεται καταιγίδα...όπως και σεις. Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας... μην βλέπετε πολύ τηλεόραση.. όπως είπε και ο Γέρων Παϊσιος "τα νέα να τα μαθαίνετε απο το ραδιόφωνο", μην ψάχνεστε διαρκώς και αναζητάτε απαντήσεις σε κάθε τι παράξενο... η απάντηση που ψάχνετε βρίσκεται στο λόγο του Θεού, την Παλαιά και Καινή Διαθήκη.