Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ



Πως ξεχωρίζουμε τις αιρετικές ιστοσελίδες:

1. Δεν αναφέρονται στη ΜΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ2. Δεν αναγνωρίζουν τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΧΡΙΣΜΑ, ΙΕΡΩΣΥΝΗ, ΓΑΜΟΣ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΛΑΙΟ) ,συνήθως δέχονται μόνο
2. (βάπτισμα και θεία κοινωνία συμβολικά)
3.Μιλάνε μόνο για Χριστό και για Αγάπη, αποκρύβοντας τις άλλες διδασκαλίες τους πάνω σε επίμαχα θέματα
4.Στέκονται μόνο στην Αγία Γραφή, την οποία ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ (γι' αυτό και σήμερα υπάρχουν 23.000 διαφορετικές αιρέσεις, προτεσταντικές, πεντηκοστιανές, χαρισματικές, ευαγγελικές, αντβεντιστικές, χιλιαστικές )
5. Όλες ιδρύθηκαν μετά τον 16ο αιώνα και δεν έχουν ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και υβρίζουν τον Παντοδύναμο Θεό μιλώντας για < αποστασία > της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Του, η οποία ΠΟΤΕ δεν αποστάτησε γιατί ε΄΄ιναι ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

6.Καπηλεύονται το Άγιο Πνεύμα, αποδίδοντας ο καθένας τις αιρετικές του διδασκαλίες στη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.Πως όμως γίνεται άλλα να λέει το Άγιο Πνεύμα στους ευαγγελικούς,άλλα στους πεντηκοστιανούς, άλλα στους μορμόνους, άλλα στους αντβεντιστές, άλλα στους χαρισματικούς, άλλα στους υπερδογματικούς, άλλα στους μάρτυρες του Ιεχωβά;Πέστε μου,αδέλφια, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ 19 ΚΑΙ 20 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ;ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 15ο ΑΙΩΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ;ΟΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,αποδίδοντας τις πλάνες τους στο Άγιο Πνεύμα, λαμβάνουν μέγα κρίμα.Δυστυχώς οι αιρετικοί παρασύρονται από πνεύματα ΠΛΑΝΗΣ, από τον διάβολο που μετασχηματίστηκε σε άγγελο ΦΩΤΟΣ.Δεν αντέχει ο διάβολος τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ειδικά την ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Καίγεται και θέλει να παρασύρει τους ανθρώπους μακριά από ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
7. Οι αιρετικοί δεν δέχονται τις μεσιτείες της Παναγίας και των Αγίων.
8. Δεν δέχονται τις εικόνες, τα μνημόσυνα, τις νηστείες, τον μοναχισμό,έχουν δε συνήθως μόνο το σχήμα του Σταυρού
9. Οι πεντηκοστιανοί και διάφοροι άλλοι δήθεν χαρισματούχοι έχουν αναγάγει σε δόγμα τη γλωσσολαλιά.Δυστυχώς όμως γι'αυτούς, άλλη η γλωσσολαλιά την ημέρα της Πεντηκοστής και άλλο οι άναρθρες κραυγές μέσα στις πεντηκοστιανές συνάξεις.Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι όλα αυτά ήταν ένα ΑΚΟΜΑ ΨΕΜΑ...Γιατί το εσωτερικό κενό, ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, δεν καλύπτεται ούτε με κραυγές και επικλήσεις, ούτε με εξορμήσεις, ούτε με προσυλητισμό αδαών ανθρώπων,που δήθεν αναγεννήθηκαν με το Άγιο Πνεύμα, αλλά το ξαναχάνουν στη συνέχεια και το ξαναβρίσκουν.Το Άγιο Πνεύμα, θεομπαίκτες, δεν είναι αντικείμενο χλευασμού, ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης,είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος,ούτε κατεβαίνει σε ψευδοπροφήτες, ούτε κερδίζεται με ψέματα και απάτες ανθρώπων που προσπιούνται τους Ορθοδόξους για να βρουν < μέλη > ή < ακροατήριο >. Γιατί ξέρετε από την Αγία Γραφή, τι σημαίνει να λέτε ψέματα προς το Άγιο Πνεύμα...
10. Θεωρούν τη πίστη αναγκαία και όχι τα έργα,γι'αυτό και θεωρούν ότι ήδη έχουν σωθεί,ότι είναι < αναγεννημένοι >,γι΄αυτό και έχουν την φαρισαική νοοτροπία των καθαρών και σεσωσμένων.Πέφτουν στο θανάσιμο αμάρτημα της κατάκρισης, κατηγορώντας ιερείες και κοροιδεύοντας τον μοναχισμό.Ενώ απορρίπτουν τις διδαχές των Αποστολικών και Οικουμενικών συνόδων και των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, καθώς και τις διδαχές Αγίων και Πατέρων, όπως ο π. Παίσιος, ο π. Πορφύριος και άλλων σύχρονων και παλαιοτέρων, μένοι τυφλά πιστοί στα κηρύγματα αμφιβόλου προέλευσης και πνευματικότητας παστόρων και ποιμένων,οι οποίοι δημιουργούν νέες < εκκλησίες >!!!
11. Για να παρασύρουν κόσμο στέλνουν δωρεάν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης ή δωρεάν δήθεν υπερδογματικές εφημερίδες,όπως η ευαγγελική εφημερίδα νικητές και άλλες, ώστε να παρασύρουν όσους αγνοούν τις μεθόδους τους.Κρίνετε, αν αυτές οι μέθοδοι προσηλυτισμού ταιριάζουν σε αληθινούς χριστιανούς.Αποκρύβουν επιμελώς την ταυτότητά τους σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ και περιμένουν την ευκαιρία να παρασύρουν κανένα αδαή στις συνάξεις τους ή σε γραφική μελέτη ( δηλαδή κατήχηση στη αίρεση τους)
12. Αλλάζουν συχνά ονομασίες προκειμένου να παρασύρουν ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.Στην αρχή οι κουβέντες τους αφορούν παγκόσμια ή εγχώρια κοινωνικά προβλήματα, ώστε να βρουν βάση και να σε παρασύρουν εκεί που θέλουν.Ειδικά τα μέλη της Σκοπιάς εκπαιδεύονται κάθε βδομάδα για το πως θα < ψαρέψουν > θύματα στη δικτατορία του Μπρούκλιν,εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία ή τα προσωπικά προβλήματα κάποιων.Ο στόχος είναι ένας: να παρασύρουν σε μια σειρά προπαγανδιστικά μαθήματα ώστε να γίνειςπειθήνιο όργανο της Σκοπιάς και να γυρνά μαζί με άλλους, ως πλασιέ, βιβλίων και περιοδικών της εκδοτικής εταιρείας Σκοπιά )