Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ



Να προλάβει τα χειρότερα προσπαθεί ο πατριάρχης Κύριλλος μετά από διάφορες ειδήσεις και ενημερώσεις να θέλουν τον οικουμενικό πατριάρχη να επισπεύδει από τον Οκτώβριο την ψευδοένωση με τους αιρετικούς του Βατικανό. Ένας αγώνας ενάντια του φαναριού που εδώ και επι σειρά ετών δηλητηριάζει κλήρο και λαό με διάφορες κάλπικες διατριβές νεοποχίτικων κληρικών, ρίχνοντας στάχτη στο παρελθόν που άφησαν οι Άγιοι Πατέρες μας, πάντοτε με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος όπου εορτάζουμε και σήμερα.
Το σίγουρο είναι ότι η Ρωσία όχι μόνο αντιστέκεται σε μια νέα και τελεσίδικη προδοσία εκκλησιαστικού περιεχομένου, αλλα βάζει φραγμό σε κάθε δυτική απειλή που διαβρώνει ήθη, έθιμα και την παράδοση της. Όλα τα εισερχόμενα μηνύματα που δέχεται φιλτράρονται πάντα για το καλό του ρώσικου λαού.
Ο πατριάρχης Κύριλλος πιστός στην παράδοση και στην αληθινή ορθοδοξία ξεκινά έναν δύσκολο αγώνα μεταπείσεως, με σκοπό την ένωση των ορθοδόξων απέναντι στις απειλές και τις ‘επιθέσεις’ των εβραιομασονικών και αντίχριστων σχεδίων.

ΜΟΣΧΑ - Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α’ , θα αρχίσει τις επισκέψεις του στις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με το Τμήμα των Εξωτερικών
Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.Οι επισκέψεις του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την σειρά των Δίπτυχων, όπως είναι η παράδοση.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα επισκεφθεί κατά σειρά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Γεωργίας, Πατριαρχείο Σερβίας, Πατριαρχείο Ρουμανίας, Πατριαρχείο Βουλγαρίας, Κυπριακή Εκκλησία, Ελλαδική Εκκλησία, Αλβανική Εκκλησία, Πολωνικής Εκκλησία, Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα επισκεφθεί αρχικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας μιλώντας για τις επισκέψεις του Πατριάρχη, τόνισε ότι «Δεν θα είναι απλώς επισκέψεις πρωτόκολλου, κάθε ταξίδι – επίσκεψη θα πραγματοποιείται για να ενισχυθεί η προσωπική επαφή του Πατριάρχη με τον Επικεφαλής της Τοπικής Εκκλησίας».
Να αναφερθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «Romfea.gr», ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας απαντώντας σε Ρωσικό περιοδικό, το αν γνωρίζει τι θα συζητηθεί στην συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πατριάρχη Μόσχας, δήλωσε πως «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνεδριάσεις της Προσυνοδικής Συνδιάσκεψης, στο πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου στο Σαμπεζύ της Ελβετίας».
«Θα είναι το θέμα της Διασποράς! Όσον αφορά το θέμα αυτό, είμαστε σοβαρά αντίθετοι με την Κωνσταντινούπολη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Τέλος, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος κ. Ιλαρίωνας, τόνισε πως «Η αποστολή μας είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι κατάλληλη για όλους. Αλλά δεν σας εγγυώμαι ότι θα γίνει, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο».