Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Απαντάμε στον Πατριάρχη της Γεωργίας λέγοντας ότι οι φιλοδυτικές φιλίες και τάσεις που εκτείνονται έως και το Βατικανό, προσβάλουν την πορεία της Ορθοδοξίας ,καθώς θέτουν σε κίνδυνος τις συμμαχικές βάσεις για υγιή ορθοδοξία.


Αναγνώριση των δύο αποσχισμένων από την Γεωργία δημοκρατιών από την μεριά της Ρωσίας έγινε στις 26 Αυγούστου του 2008. Ηταν το πρώτο βήμα της επίσημης εξέλιξης ενός παρασκηνίου, που έφτασε μέχρι και την ένοπλη σύγκρουση. Ποιοτικό άλμα στην εξέλιξη ανοιχτής πλευροκόπησης της Γεωργίας αποτελούν οι συμφωνίες, που υπόγραψαν πολύ πρόσφατα (30 Απριλίου 2009) για «κοινή προστασία των συνόρων» διάρκειας 5 ετών με δικαίωμα επέκτασης. Σύμφωνα με το κείμενο, τα σύνορα των δύο δημοκρατιών με την Ρωσία θα προστατεύονται από Ρωσικά στρατεύματα μέχρι την δημιουργία Αμπχάζιων και Οσσέτιων στρατευμάτων, που η Μόσχα αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει. Τα κείμενα περιλαμβάνουν και συμφωνία συνεργασίας των αντίστοιχων μυστικών υπηρεσιών. «Τα κείμενα έχουν σκοπό να δημιουργήσουν καλύτερη ασφάλεια στην περιοχή του Νότιου Καύκασου» σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Δημήτρη Μεντβέντεφ και θα «χρησιμεύσουν στην θεμελίωση μιας στρατηγικής συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, δεκαετίες, αιώνες»

Τμπίλισι - Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, ενόψει της εγκρίσεως από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του ψηφίσματος σχετικά με την Αμπχαζία και Ν. Οσσετία, απέστειλε επιστολή
προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπάν Κί – Μούν, για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας."Απευθύνω έκκληση προς τα Μέλη του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως προς εσάς κ. Μπάν Κί – Μούν, ώστε να βρείτε τις τεχνικές και τις δυνατότητες για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας με ειρηνικά μέσα" αναφέρει στην επιστολή του ο Πατριάρχης κ. Ηλίας.Ακόμη ο Πατριάρχης τόνισε ότι "τα γεγονότα και οι συγκρούσεις που έγιναν στην Γεωργία τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της αντιπολίτευσης των μεγάλων κρατών".
Επίσης συνεχίζει «ο κόσμος αντιμετωπίζει πάρα πολλές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, όμως πάνω από τα προβλήματα αυτά είναι η αλήθεια. Η αλήθεια, τουλάχιστον της μικρής αυτής χώρας όπως η Γεωργία».Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας τονίζει χαρακτηριστικά, ότι "η Αμπχαζία και Ν. Οσσετία αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της Γεωργίας".
Με τον τρόπο αυτό, ο Πατριάρχης κ. Ηλίας πιστεύει ότι "ο ΟΗΕ πρέπει αναλάβει δραστικές ενέργειες, γιατί έτσι θα αποδείξει στον κόσμο, ότι το μέλλον της διεθνούς κοινότητας βασίζεται στην ιστορική αλήθεια".
Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία της Γεωργίας ζητάει βοήθεια από την Διεθνή Κοινότητα, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πατριάρχης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «La Croix» δήλωσε ότι η Γεωργία "ποτέ δεν θα αποδεχθεί την απώλεια των ιστορικών της εδαφίων. Χρειαζόμαστε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να επιστρέψουν τα εδάφη αυτά και να αποκαταστήσουν τα ιστορικά μας σύνορα".