Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ 'ΟΡΓΗ' ΘΕΟΥ


Κύπρος - Ως ενδεχόμενη διαμαρτυρία του λαού θεωρεί, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης των πολιτών στις ευρωεκλογές και σημειώνει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα ενδεχόμενα μηνύματα από την αποχή, τονίζοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και άλλωστε αυτό έχει συμβεί σε όλη την Ευρώπη.
Ίσως να είναι κάποια διαμαρτυρία του λαού μας και πρέπει οι πολιτικοί να λάβουν σοβαρώς υπόψη αυτή την, να πω «απάθεια» του λαού, να μην προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει».Ταυτόχρονα, ο Μακαριώτατος αφού εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές σημειώνει: «πιστεύω ότι η εξάδα που εξελέγη θα παρουσιάσει το πρόβλημά μας σε όλο το μέγεθός του στην Ευρώπη και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές μας».
«Η επιθυμία της Εκκλησίας», ανέφερε «είναι να έλθει σε επαφή και με το Ευρωκοινοβούλιο και ιδιαίτερα με τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις, όσον και με τους επιτρόπους και των 27 χωρών και με την Κομισιόν, ούτως ώστε να συμβάλλουμε και εμείς κατά το δυνατόν για να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι το πρόβλημα μας στη λεπτομέρεια του».Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επισημαίνει παράλληλα, ότι υπάρχει ελλειπής ενημέρωση και διαφώτιση γύρω από το κυπριακό πρόβλημα. «Υστερούμε, δυστυχώς, πολύ στη διαφώτιση.
Δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν καλά το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου. Μπορώ να πω ότι ακόμα και στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουν το πρόβλημά μας και όχι ο απλός λαός και οι άνθρωποι της πολιτικής ζωής δεν γνωρίζουν το πρόβλημα μας».Για τον σκοπό αυτό ανέφερε, ο Μακαριώτατος, «το γραφείο της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, μόλις οι νέοι ευρωβουλευτές καταλάβουν εκεί τις θέσεις τους, θα έρθει σε επαφή μαζί τους, αυτές είναι οι εντολές μας προς τον αντιπρόσωπό μας και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή δουλειά».
Κληθείς, από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Λευκωσία από πρόσφατες δηλώσεις του στην Αθήνα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τόνισε ότι: «ο καθένας σκέφτεται και ενεργεί σύμφωνα με τα πιστεύω του.
Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της, έχει τα προγράμματά της, τη φιλοσοφία της και εκείνο που θέλει είναι να πετύχει το ποίμνιο της, ο λαός μας.Ο κυπριακός λαός να παραμείνει στη γη των πατέρων του ριζωμένος εδώ και να μην εγκαταλείψει τον χώρο τούτο, μετά από τριανταπέντε ολόκληρους αιώνας ζωής και παρουσίας του ελληνισμού σ’ αυτό τον τόπο».