Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΓΚΕ'Ι'


H Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την έντονη αντίδραση της,
όσον αφορά την διεξαγωγή προγραμματισμένης πορείας ομοφυλοφίλων στην Σόφια.
Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει πως στις 27 Ιουνίου όπου θα διεξαχθεί στην Σόφια η παρέλαση των ομοφυλοφίλων, η Ιερά Σύνοδος, Κληρικοί της Βουλγαρικής Εκκλησίας καθώς και χιλιάδες πιστοί, θα διαμαρτυρηθούν έντονα για την αναίσχυντη και επαίσχυντη αυτή πορεία, η οποία μπορεί να προκαλέσει τρομερές συνέπειες στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην νεολαία.
Ακόμη η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλεί την εξουσία να απαγορεύσει την παρέλαση αυτή, την οποία αποκαλεί«Σόδομα», διότι οι πολίτες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοιες παρελάσεις και σύμφωνα με τον Απόστολο «και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε» (Εφεσ 5.11).
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας, θεωρεί ότι τέτοιου είδους συγκεντρώσεις είναι αντίθετες με την ορθή στάση, διότι είναι επικίνδυνες και καταστρέφουν τα θεμέλια του δημοσίου ήθους.
Επίσης το φοιτητικό συμβούλιο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», ορθόδοξοι χριστιανοί, κληρικοί και οι αδελφότητες των ορθόδοξων ναών της πρωτεύουσας, οργάνωσαν στη Σόφια λιτανεία και προέβαλαν αιτήματα για απαγόρευση της προγραμματισμένης για την 27η Ιουνίου παρέλασης ομοφυλόφιλων.
Τέλος οι οργανωτές από την πλευρά τους δήλωσαν, ότι δεν είναι κατά του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε ανθρώπου, αλλά δεν θεωρούν ότι «η δήλωση δημοσίως και ιδιαίτερα η ξεδιάντροπη επίδειξη της ομοφυλοφιλίας είναι υγιεινή για την κοινωνία».