Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ



Μόσχα - Το κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Ντονσκόϊ, και συγκεκριμένα τους τάφους των Ρώσων συγγραφέων και φιλοσόφων, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας
κ. Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σρετένσκι της Μόσχας, Αρχιμανδρίτη Τύχωνα Σεβκούνωφ, απόθεσε πρώτα ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο του Στρατηγού Α. Ντενίκιν ο οποίος είναι θαμμένος εκεί με την σύζυγό του.Αμέσως μετά ο κ. Πούτιν απόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια, στο μνήμα του Ρώσου Φιλοσόφου Ιβάν Ιλιίν, από τον οποίο ο κ. Πούτιν σε πολλές ομιλίες του, χρησιμοποιεί αποσπάσματα από έργα του.Στην συνέχεια, παρόλο την βροχή ο κ. Πούτιν επισκέφθηκε τον τάφο, ενός ακόμη διάσημου Ρώσου συγγραφέα του Ιβάν Σσμέλιοφ, οπού και εκεί απόθεσε προς τιμήν του λουλούδια.
Το τελευταίο μπουκέτο με λουλούδια, ο κ. Πούτιν απόθεσε στον μεγάλο Ρώσο Λογοτέχνη Αλεξάντερ Ισάγιεβιτς Σολζενίτσιν, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 1970, και το 2008 σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σρετένσκι Αρχιμ. Τύχωνας Σεβκούνωφ, αμέσως μετά μιλώντας σε δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων τόνισε «Πριν, από δύο μήνες ο κ. Πούτιν είδε φωτογραφίες από τους τάφους των μεγάλων αυτών Ρώσων, οι οποίοι βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, όχι όμως από αμέλεια, αλλά από την φθορά του χρόνου».
Ακόμη, ο Αρχιμ. Τύχωνας δήλωσε, πως ο κ. Πούτιν όταν είδε αυτές τις φωτογραφίες είπε «Εγώ ο ίδιος θα τους αναλάβω προσωπικά τους τάφους, και θα πληρώσω ότι χρειάζεται για την ανακαίνιση τους», όπως και έγινε.
Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αρχιμ. Τύχωνας, περπάτησαν μαζί και σε άλλες πτέρυγες του κοιμητηρίου, εκεί ο κ. Πούτιν ανέφερε στον Αρχιμ. Τύχωνα, ότι χρόνια τώρα διαβάζει τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Ντενίκιν.Αξίζει να αναφερθεί, πως Αρχιμανδρίτης Τύχωνας υπενθύμισε στους δημοσιογράφους, ότι το 2005 η κόρη του Στρατηγού Ντενίκιν, Μαρίνα, ήρθε από την Αμερική για να επισκεφθεί τον κ. Πούτιν, χαρίζοντας του, μια χειροβομβίδα του πατέρα της.