Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Εμβόλιο Pfizer: Σάλος και ερωτήματα για τις καταγγελίες ερευνήτριας - «Να έρθουν όλα άμεσα στο φως»


Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τις καταγγελίες κατά του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό. Να υπάρξει πλήρη διαφάνεια γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το εμβόλιο ζητά Έλληνας δικηγόρος.

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό. Ειδικότερα οι καταγγελίες αφορούν την ακεραιότητα των δεδομένων του εμβολίου που διαχειρίζονταν από ερευνητικό οργανισμό.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε από το BMJ (British Medical Journal) ένα εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό, εκ των παλαιότερων παγκοσμίως, που εκδίδεται από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA).

Όλα ξεκίνησαν όταν μία περιφερειακή διευθύντρια που εργαζόταν για τον ερευνητικό οργανισμό Ventavia Research Group, κατήγγειλε στο BMJ ότι η εταιρεία παραποιούσε δεδομένα, αποκάλυπτε ασθενείς, και σημείωσε καθυστέρηση στην παρακολούθηση των ανεπιθύμητων παρενεργειών που αναφέρθηκαν κατά την τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου της Pfizer.

Οι καταγγελίες αναφορικά με τεράστιο όγκο προβλημάτων, έφτασαν στη Ρυθμιστική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Στη συνέχεια η Ventavia την απέλυσε αυθημερόν, ενώ το έντυπο αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, φωτογραφίες, ηχητικά και emails.

«Να ελεγχθούν οι καταγγελίες»

Να υπάρξει πλήρη διαφάνεια γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το εμβόλιο ζητά ο νομικός Γιάννης Χατζηαντωνίου.

«Καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν, δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα διαφάνειας με τις καταγγελίες που πραγματοποιούνται για τα εμβόλια, όπως του συγκεκριμένου δημοσιεύματος» τονίζει στο Sputnik.

Ειδικότερα όπως αναφέρει, πρέπει να απαντήσουν και οι δύο εταιρείες αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα.

«Επίσης προκύπτει το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι ενημερωμένες για το ζήτημα και ποια άποψη έχουν. Όλα πρέπει να βγουν άμεσα στο φως, ειδικά μετά την κυβερνητική εξαγγελία για τρίτη δόση» τονίζει χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν πάντως στο Sputnik ότι δεν έχουν γνώση της συγκεκριμένης έρευνας - καταγγελίας ενώ κάποιοι προβληματίζονται περισσότερο από την πρόσφατη έρευνα του ΕΚΠΑ που δείχνει ότι η ανοσία του εμβολίου της Pfizer περιορίζεται μετά το εξάμηνο.


https://sputniknews.gr/20211104/emvolio-pfizer-salos-kai-erotimata-gia-tis-kataggelies-ereynitrias---na-erthoyn-ola-amesa-sto-fos-19780941.html