Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Αξιοζήλευτη η πειθώ πρόληψης του κορονοίού απο τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις. Κάτι ανάλογο για τα ναρκωτικά θα είχε σώσει χιλιάδες νέους


Αυτό το ναρκωτικό μετατρέπει τους νέους σε ζόμπι: Παρασκευάζεται από εξάρτημα αυτοκινήτου (βίντεο)
Το bombé είναι ένα νέο βιοτεχνικό ναρκωτικό που φέρεται να μετατρέπει τους ενεργητικούς νέους σε ζόμπι.

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος μάχεται με την πανδημία Covid-19, η αστυνομία στην Κινσάσα αγωνίζεται να περιορίσει μια δική της επιδημία – την ταχεία εξάπλωση ενός νέου και επικίνδυνου ναρκωτικού που απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων νέων.

Γνωστό ως «bombé», που σημαίνει ισχυρό στην τοπική γλώσσα Lingala, αυτό το αμφίβολο παρασκεύασμα βασίζεται σε μια καφέ σκόνη που λαμβάνεται από τη σύνθλιψη του κεραμικού πυρήνα των καταλυτικών μετατροπέων, ένα εξάρτημα αυτοκινήτου που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την εκπομπή τοξικών αερίων στους σωλήνες εξάτμισης των οχημάτων.


Αναμειγνύεται με μια ποικιλία χαπιών, και αυτή η σκόνη φέρεται να βάζει τους χρήστες σε μια σχεδόν κατατονική κατάσταση, όπου θα στέκονται ακίνητοι για ώρες, μερικές φορές ακόμη και για μέρες ή απλώς κινούνται άσκοπα σαν ζόμπι, κάτι που τους έχει κερδίσει το δυσοίωνο παρατσούκλι «ζόμπι της Κινσάσα».

«Μόλις το καταναλώσουν, οι νέοι γίνονται σαν ζόμπι», δήλωσε ο τοξικολόγος καθηγητής Ndelo Di Panzu στο Radio Okapi. «Η κατάσταση της απώλειας των αισθήσεων εμφανίζεται, το βάδισμά τους αλλάζει, κοιμούνται όρθιοι, αρχίζουν να ξύνουν τα χέρια τους. Η έκφραση του προσώπου τους αλλάζει επίσης, άλλοτε κλαίνε και άλλοτε γελούν, χωρίς προφανή λόγο».