Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Βρετανία: Αύξηση πάνω από 40% στα κρούσματα μεταξύ εμβολιασμένων


 Ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται τόσο σε εμβολιασμένες όσο και σε μη εμβολιασμένες ομάδες, όπως  με την εβδομαδιαία μελέτη της Zoe.

Οι κρούσματα Covid-19 μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά ένα πέμπτο αυτήν την εβδομάδα σε πάνω από 30.000 την ημέρα, ενώ οι μολύνσεις σε μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους αυξήθηκαν κατά 43% σε περισσότερες από 23.000.

Η ανάλυση, η οποία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για την παρακολούθηση κρουσμάτων της νόσου, διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο 1 στα 96 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν Covid-19 εκδηλώνοντας συμπτώματα.

«Δυστυχώς, οι ελπίδες ότι το σημερινό κύμα μολύνσεων έχει κορυφωθεί, καθώς τα ενημερωμένα δεδομένα της Zoe δείχνουν ότι οι νέες περιπτώσεις Covid συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο χαλαρώνει τους περισσότερους περιορισμούς», δήλωσε ο καθηγητής στο King's College London, Τιμ Σπέκτορ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής επιστήμονας στην μελέτη.

«Στη βιασύνη μας να επιστρέψουμε στην« φυσιολογική ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μαθήματα της πανδημίας», σημείωσε προειδοποιώντας ότι αυτό θα παρατείνει τον έλεγχο του κορωνοϊού  στη ζωή μας.

Η Zoe αυτή την εβδομάδα ανανέωσε τον τρόπο υπολογισμού των εθνικών ποσοστών επίπτωσης για να προσαρμοστεί στον «συνεχώς μειούμενο αριθμό μη εμβολιασμένων ατόμων στη μελέτη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

https://www.naftemporiki.gr/story/1752299/bretania-auksisi-pano-apo-40-sta-krousmata-metaksu-emboliasmenon