Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Robb Butler> Κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ένας εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ


Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να είναι εις βάρος της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής ένταξης

 Τις αντιρρήσεις του στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξέφρασε ένας από τους επικεφαλής του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας, Robb Butler.

 Ο Butler ανέφερε ότι αν και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσει την πρόσληψη εμβολίων, μακροπρόθεσμα, πιθανά να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. «Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να είναι εις βάρος της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής ένταξης», αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να ξεκινήσει μία συζήτηση τόσο σε ατομικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Και πρέπει να είναι μια υγιής συζήτηση».


Οι αναφορές του Butler στο βρετανικό Sky News έρχονται μετά τις νέες δηλώσεις του Επιτρόπου Τουρισμού της Γερμανίας, Thomas Bareiss, ότι αναμένει πως οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα γίνουν υποχρεωτικοί στη χώρα και επίσης ακολουθούν την κίνηση της Αυστρίας να τους καταστήσει υποχρεωτικούς από τον Φεβρουάριο.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Υγείας Sajid Javid απέρριψε το ενδεχόμενο μαζικών υποχρεωτικών εμβολιασμών για την Covid, λέγοντας στο BBC την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση «θα έβλεπε ποτέ», εκτός από το NHS (Δημόσιο Σύστημα Υγείας) και το προσωπικό κοινωνικής φροντίδας.


Ωστόσο και ο Anthony Costello, καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο University College του Λονδίνου και πρώην επικεφαλής του ΠΟΥ, είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα «απωθούσε πολλούς ανθρώπους» και θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους σε μέρη της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων είναι επειδή οι άνθρωποι δεν φορούν όλοι μάσκες προσώπου. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι έως τώρα η Αυστρία και η Γερμανία έχουν το μισό ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Ολλανδία είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο, κάτι που σημαίνει ότι «δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τον εαυτό μας πολύ στην πλάτη».


Ανέφερε επίσης ότι η επιβολή εμβολίων θα «απωθούσε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα εμβόλια. Και μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τη δυσάρεστη πολιτική ανυπακοή και τις ταραχές που είχαν σε όλη την Ευρώπη».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dominic Raab είπε στο Sky News ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργεί καλά. Πρόσθεσε: «Έχουμε πει ότι δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να πάμε στο Σχέδιο Β μας, το οποίο από μόνο του δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικά εμβόλια. «Φυσικά έχουμε εξετάσει τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις που πρέπει να ισχύουν στο NHS και για την προστασία των κατοίκων των οίκων φροντίδας, αλλά ποτέ δεν ήταν καν στο Σχέδιο Β μας να έχουμε υποχρεωτικά εμβόλια και ακόμα δεν είναι».

https://kourdistoportocali.com/news-desk/robb-butler-gt-kata-ton-ypochreotikon-emvoliasmon-enas-ek-ton-epikefalis-toy-poy/