Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Έστησαν παράνομο εμβολιαστικό κέντρο και έκαναν μη εγκεκριμένα εμβόλια σε Γερμανούς


 Έντονη η ανησυχία στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Γερμανίας με τον παράνομο εμβολιασμό τουλάχιστον 50 ατόμων.

Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη Lübeck όπου είχε στηθεί παρανόμως ένα αυτοσχέδιο εμβολιαστικό κέντρο και έκαναν «τρυπήματα» με μη εγκεκριμένα σκευάσματα σε ανθρώπους.

Η γερμανική αστυνομία έκλεισε το παράνομο κέντρο στο αεροδρόμιο της πόλης ενώ περίπου 50 άτομα ήδη εμβολιάστηκαν πριν έρθουν οι αρχές.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Ήπια αλλά και περίεργα συμπτώματα» - Κούραση, χωρίς ανοσμία ή αγευσία

Ένα από τα γραφεία στο αεροδρόμιο στην πόλη της Βαλτικής με περίπου 217.000 κατοίκους είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κέντρο εμβολιασμού, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Αυτό το Παιχνίδι σάς επιτρέπει να παίζετε μέσω της Ιστορίας.

Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις το Σάββατο βρήκαν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Περίπου 150 άτομα ήταν στον χώρο του check-in και άλλα 80 περίμεναν από έξω.

Ο εμβολιασμός με μη εξουσιοδοτημένο σκεύασμα αποτελεί ποινικό αδίκημα βάσει του γερμανικού νόμου περί φαρμακευτικών προϊόντων.

Τεφροδόχοι στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, Νοέμβριος 2019  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.11.2021

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά οι αστυνομικοί συνέλεξαν δείγματα εμβολίων, έγγραφα και σύριγγες, ενώ κατέγραψαν και τα προσωπικά στοιχεία των παρευρισκομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις γερμανικές αστυνομικές αρχές.

Το αεροδρόμιο του Lübeck ανήκει στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, εφευρέτη και γιατρό, Winfried Stöcker που ίδρυσε την εταιρεία εργαστηριακών διαγνώσεων στη Γερμανία Euroimmun.

Ο Stöcker είχε γίνει πρωτοσέλιδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των ισχυρισμών του ότι είχε αναπτύξει το δικό του εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο επιχειρηματίας είπε στο Spiegel νωρίτερα φέτος ότι το εμβόλιό του είχε αποτελεσματικότητα 97% και δεν εμφάνισε σημαντικές παρενέργειες.

https://sputniknews.gr/20211128/estisan-paranomo-emvoliastiko-kentro-kai-ekanan-mi-egkekrimena-emvolia-se-germanoys-20735612.html