Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Βρετανική εφημερίδα: «Οι αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Ρωσία σε λίγα λεπτά»


Ένα αισχρό δημοσίευμα φιλοξενεί μια βρετανική εφημερίδα, καθώς πανηγυρίζει με τον πιθανό αφανισμό της Ρωσίας μετά από βομβαρδισμό της από τους Αμερικανούς. 

«Ο Σκοτεινός Αετός προσεδαφίστηκε» ανακοινώνει με πανηγυρικό τόνο η εφημερίδα Sun, αναφέροντας αρχικά ότι οι νέοι αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να «χτυπήσουν τη Ρωσία» σε μόλις έξι λεπτά – Έπειτα του αναθεώρησαν λέγοντας ότι ο χρόνος εντέλει θα είναι «21 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα» – μαζί με ένα γραφικό που δείχνει τη Μόσχα να εξαφανίζεται από το «μανιτάρι» ενός πυρηνικού χτυπήματος...

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ επανενεργοποίησαν την 56η Διοίκηση Πυροβολικού με επίσημη τελετή στη Γερμανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η μονάδα ήταν ανενεργή από το 1991. Ωστόσο, στα ψιλά γράμματα στο άρθρο της The Sun, καθώς και σε άλλες βρετανικές εφημερίδες, σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη νατοϊκή μονάδα μπορεί να είναι έτοιμη να επιφέρει πυρηνικό βομβαρδισμό το 2023.

Μόλις μια ημέρα πριν από την τελετή επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας στη Γερμανία, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο πρώτος «υπερηχητικός εξοπλισμός εδάφους» που σύμφωνα με την βρετανική φυλλάδα θα μεταφερθεί στη Γερμανία, παραδόθηκε σε τάγμα του 1ου Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Κοινή Βάση Lewis-McChord στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Η μονάδα αποτελείται από φορτηγά, ρυμουλκούμενα, τέσσερις εκτοξευτές και άλλα εξαρτήματα του συγκεκριμένου υπερηχητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας (LRHW), αλλά δεν περιλαμβάνει (ακόμη) πυραύλους.

Το όνομα «Dark Eagle» (σκοτεινός αετός) που χρησιμοποίησε η φυλλάδα SUN, προέρχεται από τον Rob Strider, τον αξιωματούχο του στρατού. Ο υπερηχητικός αυτός πύραυλος αναπτύσσεται από την εταιρεία Dynetics με έδρα την Αλαμπάμα, γνωστή για την ανάπτυξη της Mother of All Bombs (μητέρας των βομβών) (MOAB), το drone Gremlin, ορισμένους κινητήρες πυραύλων και ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής. Η εταιρεία που θα αναπτύξει τα συστήματα συμβατότητας των οπλικών συστημάτων θα είναι η Lockheed Martin, ο κολοσσός που ανέπτυξε και το μαχητικό  αεροσκάφος F-35.

Εντωμεταξύ, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους σε μία πρωτοφανή κούρσα εξοπλισμών την ώρα που υποτίθεται ότι η ανθρωπότητα είχε καταφέρει να περιορίσει την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων.

Κατάπτυστα και απάνθρωπα δημοσιεύματα όπως αυτό της συγκεκριμένης βρετανικής εφημερίδας, δημιουργούν ένα άθλιο και επικίνδυνο κλίμα που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη. Είναι αδιανόητο, μια φυλλάδα να πανηγυρίζει με τέτοιο άθλιο τρόπο, την ενδεχόμενη γενοκτονία εκατομμυρίων ψυχών, ανεξάρτητου φυλής η εθνικότητας.


https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/912637_bretaniki-efimerida-oi-amerikanikoi-pyrayloi-tha-mporoysan-na