Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το καθεστώς Ερντογάν βάζει κανόνες στους πολίτες με όρους τυρρανίας


Τουρκία: 271 συλλήψεις διαχειριστών λογαριασμών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που καλούσαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους

Μετά την τραγική πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, ορισμένοι διαχειριστές σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους χθες το βράδυ, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας ξεκίνησε έρευνα για 271 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν το κοινό.


Η Τουρκία γνώρισε μια από τις ιστορικές μέρες από πλευράς  της οικονομίας την προηγούμενη μέρα.


 Το δολάριο, που άρχισε να ανεβαίνει το πρωί, έσπασε ιστορικό ρεκόρ ανεβαίνοντας πάνω από το 13. Μετά τη ραγδαία άνοδο του δολαρίου, ορισμένοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μετέτρεψαν αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία, κάλεσαν τους πολίτες στους δρόμους.


««Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των ατόμων που εντοπίστηκαν μετά τη διεξαγωγή έρευνας σε 271 λογαριασμούς που θεωρείται ότι έχουν κοινό χειρισμό με  παραπληροφοριακό περιεχόμενο, καθώς και περιεχόμενο που υποκινεί τον κόσμο σε μίσος και εχθρότητα χειραγωγώντας τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και καλούσε τον κόσμο στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί με βία», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι συνδεδεμένες επαρχιακές του μονάδες πραγματοποιούν εικονικές περιπολίες στο διαδίκτυο σε 24ωρη βάση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και των εγκληματιών, στο πλαίσιο της εξουσίας και της ευθύνης που έχει δοθεί από τις νομικές διατάξεις, σημειώνει το δημοσίευμα


The Hellenic Information Team     

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr/2021/11/271.html#more