Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Επιστρέφουν σε lockdown “εμβολιασμένες χώρες”


 Η μία μετά την άλλη, χώρες πλήρως εμβολιασμένες επιστρέφουν στα lockdown διαψεύδοντας τα περί… πανδημίας ανεμβολίαστων!

Λόγω έξαρσης του Covid-19 η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ όπου το 100% του πληθυσμού  έχει εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν επίσημα τα «χριστουγεννιάτικα πάρτι, οι επίσημες δεξιώσεις και άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις» και συμβούλεψε το κοινό να αποφεύγει κοινωνικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Συνιστώνται οι εξωτερικοί χώροι έναντι των εσωτερικών χώρων, το άγγιγμα και η αγκαλιά αποθαρρύνονται και συνιστάται η χρήση μάσκας.

Παρομοίως χώρες με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού έχουν επίσης αναφέρει αύξηση των μολύνσεων και προχωρούν σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Νέοι περιορισμοί και στον πληθυσμό της Ιρλανδίας συντριπτικό μέρος του οποίου έχει εμβολιαστεί. Όπως ακοίνωσε το κυβερνών κόμμα τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον ιό έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τον Αύγουστο με αποτέλεσμα μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια να κλείνουν νωρίτερα ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία. Στη χώρα όπου το το 92% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Την ίδια ώρα η Πορτογαλία, η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελούσε πρότυπο τον τελευταίο καιρό, επειδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της έχει πλήρως εμβολιαστεί, άρχισε να παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε ότι οι Αρχές ενδέχεται να επαναφέρουν  μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά του κοροναϊού, ενόψει της περιόδου των εορτών.

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει και η Γερμανία όπου ήδη έχουν πέσει νέα μέτρα στο τραπέζι. Τέλος στη Σιγκαπούρη, όπου το 94% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, τα κρούσματα και οι θάνατοι εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

https://focusfm.gr/epistrefoyn-se-lockdown-quot-emvoliasmenes-chores-quot/