Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

''Δράση'' της ISIS σε Ελλάδα και όχι μόνο, η έρευνα αναβαθμίζεται λόγο σοβαρότητας της κατάστασης


O Ιρακινός που συνελήφθη στην Αθήνα ως μέλος του ISIS, «έδωσε» συνεργάτες του

Λόγω της σοβαρότητάς της, καθώς αφορά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, η υπόθεση αναβαθμίζεται και περνά στα χέρια της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ιωάννας Στρατσιάνη

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής του στον ISIS, καθώς οι δικαστικές αρχές προχωρούν σε αναβάθμιση της σχετικής έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς αφορά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, η Εισαγγελία Εφετών υπέβαλε αίτημα η έρευνα να ανατεθεί σε δικαστικό λειτουργό του Εφετείου. Η Ολομέλεια Εφετών εξέτασε άμεσα το αίτημα και αποφάσισε η δικογραφία να αφαιρεθεί από την 21η τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου και να υποβληθεί στην Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Στρατσιάνη.

Προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου φέρεται να έχει ομολογήσει πως υπήρξε μέλος του ISIS, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν στη δράση και άλλων προσώπων που σχετίζονται με το ισλαμικό κράτος. Μάλιστα, ελέγχεται αν τα κατονομαζόμενα πρόσωπα βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Θυμίζουμε πως ο 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ και ξένων υπηρεσιών, οι οποίες είχαν εντοπίσει βίντεο με τον κατηγορούμενο οπλισμένο σε περιοχή της Συρίας να εξυμνεί τη δράση του ISIS.