Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η Τουρκία απείλησε ότι θα ‘πατήσει’ στην Αθήνα σε 5 ώρες μετά από ελληνική πυραυλική επίθεση- ρωσικό δημοσίευμα


 

Η πολεμική προειδοποίηση ήρθε εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών 


Ανώτερος εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στην Αθήνα σε πέντε ώρες σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης από την Ελλάδα. 

Η πολεμική προειδοποίηση ήρθε εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει το Turkish Minute σήμερα, 22 Νοεμβρίου.

Αποσπάσματα από το μέλος του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του AKP Μετίν Κουλούνκ, ο οποίος είναι επίσης έμπιστος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην πόλη Κορούμ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το συνέδριο είχε τίτλο «Η θέση της Τουρκίας στη Νέα Παγκόσμια Τάξη».


Ο Μετίν Κουλούνκ, μίλησε στην εκδήλωση για εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με τα ενεργειακά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και φήμες για πιθανή ελληνική πυραυλική επίθεση στην Τουρκία.


«Άκουσα ότι η Ελλάδα θα εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στην Τουρκία. Ας το κάνουν και θα πάρουν απάντηση. Σε πέντε ώρες θα είμαστε Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Η παλιά Τουρκία δεν υπάρχει πια», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς να διευκρινίσει πότε ελληνικές πηγές σημείωσαν τέτοιες «πυραυλικές απειλές».


Όπως αναφέρει η EADaily , ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του δεν θα αποφύγει να συνεχίσει να πραγματοποιεί γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει να το κάνει.

 «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Όσοι αναζητούν περιπέτεια στην Ανατολική Μεσόγειο θα λάβουν μια απάντηση, «προειδοποίησε ο Οκτάι στις 15 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια τελετής για την 38η επέτειο της ανεξαρτησίας της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, το κομμάτι της Κύπρου που κατέχει η Τουρκία και αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr/2021/11/5.html#more