Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΠΟΣΔΕΠ: Να ανασταλεί η ιδιότητα του φοιτητή σε όσους δεν εμβολιαστούν!

 

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατα ιδρύματα ζητούν να αναστέλλεται για έξι μήνες η ιδιότητα του φοιτητή σε όσους δεν κάνουν εμβόλιο ή δεν υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.
Οι καθηγητές προτείνουν εμβολιασμό για όλους, αλλά για τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα συνιστούν να μην μπορούν να συνεχίζουν τη διά ζώσης φοίτηση για ένα εξάμηνο.

Παράλληλα, μέσω της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ζητήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία εκ νέου ως αναγκαιότητα η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός των ΑΕΙ. «Θα πρέπει να επανέλθουμε σε εκπαιδευτική διαδικασία αποκλειστικά με φυσική παρουσία των φοιτητών και των καθηγητών στα αμφιθέατρα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΟΣΔΕΠ.

Η επιστροφή

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η oμοσπονδία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους. Οπως αναφέρει, απαιτείται η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων που προτείνουν οι επιτροπές των ειδικών. Θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέσα προστασίας (μάσκες, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων), η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων εκπαίδευσης και να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και ο εξαερισμός τους με τη συντήρηση ή την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Για όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά τα πανεπιστήμια με έκτακτη χρηματοδότηση, όπως επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι ζητούν επιπλέον την εγκατάσταση κλιμακίων του ΕΟΔΥ εντός των χώρων της ανώτατης εκπαίδευσης για τη διενέργεια τακτικών rapid ή και μοριακών tests, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο

https://www.pronews.gr/koinonia/1008871_posdep-na-anastalei-i-idiotita-toy-foititi-se-osoys-den-emvoliastoyn