Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το έχουμε ξαναπεί...δυστυχώς το Αιγαίο δεν είναι Μαύρη θάλασσα ...Παραλίγο θερμό επεισόδιο Ρωσίας - ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά πολεμικά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απομάκρυναν αμερικανικό αντιτορπιλικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα
Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν

αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αποχωρήσει από τα ρωσικά χωρικά ύδατα, στα όρια των οποίων εκινείτο, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού Π.Ναυτικού στην Κριμαία, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
ADVERTISEMENT

Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές το αμερικανικό πλοίο «Ross» απέπλευσε από το ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας, «κατευθύνθηκε προς τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, εκινείτο ακριβώς στην οριογραμμή τους, οι ενέργειές του ήταν προκλητικές και επιθετικές».
Η δραστηριότητα του αμερικανικού πλοίου προκάλεσε την αντίδραση του κέντρου ελέγχου των συνόρων με έδρα τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς και των πλοίων του ρωσικού Στόλου, που βρίσκονταν στην περιοχή. Κατά τις ρωσικές πηγές «τα καταδρομικά αεροσκάφη Σουχόι-24, τα οποία απογειώθηκαν, επέδειξαν στο αμερικανικό πλήρωμα την ετοιμότητά τους να παρεμποδίσουν με αυστηρότητα την παραβίαση των συνόρων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», με αποτέλεσμα «το αντιτορπιλικό να μεταβάλει ξαφνικά πορεία και να απομακρυνθεί προς τα διεθνή ύδατα στην ανατολική Μ.Θάλασσα».
Ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου επεσήμανε ότι "όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα οι Αμερικανοί δεν ξέχασαν το επεισόδιο του Απριλίου του 2014, όταν ένα Σουχόι-24 ουσιαστικά εξουδετέρωσε όλον τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό με στοιχεία αντιπυραυλικής ασπίδας Donald Cook" σε παρόμοιο επεισόδιο στα ανοιχτά της Οδησσού.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247.gr