Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μετά τον Άλεξ Ρόντο και τις βρώμικες ΜΚΟ, ήρθε και δεύτερος σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου !

Έλληνας στη "μαύρη λίστα" του Πούτιν
 Κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία συνέταξε η Μόσχα και απέστειλε στις ξένες πρεσβείες.Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Έλληνα Θεόδωρου ΜάργελουΤην «είδηση» αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.
«Η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος», είπε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τρεις Ολλανδοί βουλευτές, διευκρίνισε.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει απαγορεύσει σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς να μπουν στη χώρα. Μέχρι τώρα όμως αρνιόταν να αποκαλύψει τον πλήρη κατάλογο με τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου.

Ο Έλληνας της λίστας





Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Έλληνα Θεόδωρου Μάργελλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων που είχε χρηματίσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το όνομα του Θ. Μάργελλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των CDS. O Έλληνας επιχειρηματίας, που συνήθως βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Παρισιού είναι επικεφαλής της εταιρείας IJ Partners (Informed Judgment Partners), που διαχειρίζεται χρήματα ιδιωτών μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Χοσέ Μαρία Φιγκουέρες.

Το 1989 το όνομα του επιχειρηματία ενεπλάκη στο σκάνδαλο της ελληνοποίησης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο κάποιοι «βάφτιζαν» ελληνικό για να παίρνουν τις επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών από την τότε ΕΟΚ. Ο ίδιος απαλλάχθηκε τελικά πανηγυρικά για την υπόθεση του καλαμποκιού με βούλευμα.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα φέρεται να διατηρεί πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ουκρανία.



Τι απαντούν οι Ευρωπαίοι
«Όταν είδα τα υπόλοιπα ονόματα (στη λίστα), (αμέσως) σκέφτηκα ότι ανήκα σε μία πολύ αξιοσέβαστη λέσχη» επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ, ένας 77χρονος πολιτικός που είναι γνωστός για την σφοδρή κριτική που ασκεί στη Μόσχα σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι μία ανταμοιβή» προσέθεσε ο βουλευτής, όπως μετέδωσε το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέκρινε επίσης τη Μόσχα. «Σε μία χρονική περίοδο όπου καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να τερματιστεί μία σκληρή και επικίνδυνη διένεξη στην καρδιά της Ευρώπης, αυτό δεν βοηθά» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός. «Πρόκειται για μία συμπεριφορά (…) που δυστυχώς δε βελτιώνει την εικόνα της Ρωσίας» σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μαργκότ Βάλστρεμ σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Μεταξύ των πολιτικών που αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις της Μόσχας βρίσκεται ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ, όπως επίσης και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιέρζι Μπούζεκ.

Ένας Τσέχος ευρωβουλευτής και πρώην δημοσιογράφος, ο Γιάρομιρ Στετίνα, δήλωσε ότι είναι «πολύ υπερήφανος που βρίσκεται στον κατάλογο» μαζί με άλλους συναδέλφους του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το ότι έχω ενταχθεί σε αυτή τη λίστα δεν αλλάζει τη δέσμευσή μου προς τον ουκρανικό λαό» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η ευρωβουλευτής από τη Σουηδία Άννα Μαρία Κόρατσα Μπιλντ, που συχνά ασκεί κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Νιώθω περισσότερο υπερηφάνεια παρά φοβάμαι (…) Η λίστα του Πούτιν επιβεβαιώνει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου ως μέλος του κοινοβουλίου» πρόσθεσε η ίδια.