Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Άλλη μια προβοκάτσια του ΟΑΣΕ;

Ουκρανία: Οι δύο Ρώσοι αιχμάλωτοι ομολόγησαν ότι είναι εν ενεργεία στρατιώτες Οι δύο Ρώσοι που τους έπιασαν αιχμάλωτους στην ανατολική Ουκρανία
ομολόγησαν ότι είναι στρατιώτες εν ενεργεία και βρίσκονταν σε αναγνωριστική αποστολή, γνωστοποίησε σήμερα ο Οργανισμός για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, εκπρόσωποι του οποίου τους συνάντησαν στο Κίεβο, ενώ η Μόσχα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για απόστρατους στρατιωτικούς.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τα μέλη της αποστολής παρατήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, που διεξήχθη χωρίς την παρουσία των ουκρανικών αρχών στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κιέβου όπου νοσηλεύονται οι δύο άνδρες, «τα δύο πρόσωπα επιβεβαίωσαν ότι είναι στελέχη μιας μονάδας των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΑΣΕ.

Οι δύο Ρώσοι «επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονταν σε αποστολή αναγνώρισης» στην Ουκρανία, προσέθεσε ο Οργανισμός.

«Ένας εξ αυτών ανέφερε ότι είχε λάβει εντολή από τη στρατιωτική του μονάδα να παραμείνει στην Ουκρανία για ένα διάστημα 3 μηνών (…) Και οι δύο δήλωσαν ότι έχουν βρεθεί «σε αποστολή» στην Ουκρανία και πρωτύτερα» σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Και οι δύο επιβεβαίωσαν ότι τους αιχμαλώτισαν την 16η Μαϊου στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, διευκρινίσε ο ΟΑΣΕ.
http://www.onalert.gr/stories/oukrania-oi-dyo-rwsoi-aixmalwtoi-omologhsan-oti-einai-en-energeia-stratiwtes/42625
 
Ουκρανία: Καμία πληροφορία για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ
Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για τους τέσσερις παρατηρητές του ΟΑΣΕ που έχουν εξαφανιστεί από την Τρίτη, όπως δήλωσε ο
«πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρε Μποροντάι.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την υπόθεσή τους. Δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται και τους αναζητάμε. Είναι πιθανόν να πρόκειται για προβοκάτσια προκειμένου να μας κατηγορήσουν ψευδώς ότι τους κρατάμε αιχμαλώτους» υποστήριξε ο ίδιος.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο αυτονομιστής «δήμαρχος» του Σλαβιάνσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ, είχε επιβεβαιώσει ότι οι 4 παρατηρητές- ένας Δανός, ένας Εσθονός, ένας Τούρκος και ένας Ελβετός- έχουν συλληφθεί από ένοπλους αυτονομιστές.
Σύμφωνα με μια πηγή του ΟΑΣΕ, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι παρατηρητές κρατούνται στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε για τις δηλώσεις του Πονομάρεφ, ο «πρωθυπουργός» Αλεξάντρε Μποροντάι κράτησε αποστάσεις ενώ αστειεύτηκε για την τάση του δημάρχου του Σλαβιάνσκ να «μεγαλοποιεί τα πράγματα».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/452817/oykrania-kamia-pliroforia-gia-toys-paratirites-toy-oase#ixzz3arzj8TvD