Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Mαζική εκκένωση αμάχων στις ρωσόφωνες περιοχές


Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: η απεμπλοκή της Μαριούπολης από τους εθνικιστές κατέστησε δυνατό το άνοιγμα διαδρόμων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων κατέστησε δυνατή τη συνέχιση της μαζικής εκκένωσης αμάχων.

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων κατέστησε δυνατή τη συνέχιση της μαζικής εκκένωσης αμάχων.

Ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι η επιχείρηση για την απεμπλοκή της Μαριούπολης επέτρεψε το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την έναρξη της εκκένωσης αμάχων. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζει να επιδεινώνεται.

«Η επιτυχημένη επιχείρηση απεμπλοκής της πόλης κατέστησε δυνατό σήμερα από τις 15.00 να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο των αμάχων και να ξεκινήσει η μαζική εκκένωση του πληθυσμού, που κρατούνταν όμηροι από νεοναζί για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Μιζίντσεφ κατά τη διάρκεια μια ενημέρωση.

Ο Μιζίντσεφ είπε επίσης ότι σχεδόν όλα τα σημεία βολής Ουκρανών εθνικιστών στα προάστια της Μαριούπολης καταστράφηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις εξάλειψαν τις κύριες δυνάμεις των νεοναζί σε θέσεις σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την περίμετρο της πόλης.

Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας ότι ξεκινάει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται με στόχο την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας.

https://tvzvezda.ru/