Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ζαχάροβα για Συμβούλιο της Ευρώπης: «Υπάκουο όργανο του δυτικού μπλοκ και των δορυφόρων του»


 Τα «πυρά» της κατά του Συμβουλίου της Ευρώπης έστρεψε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία παραμένει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης παρά την αναστολή των δικαιωμάτων εκπροσώπησής της, με τη Μαρία Ζαχάροβα να εξαπολύει τα «βέλη» της.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης δείχνει ότι το Συμβούλιο έχει γίνει «υπάκουο όργανο του δυτικού μπλοκ και των δορυφόρων του».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την απόφαση «πολιτικοποιημένη», που απλώς επιβεβαιώνει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ουσιαστικά γίνει ένα «πειθήνιο όργανο της Δύσης και των παρατρεχάμενών της».

«Λοιπόν, αυτό δεν είναι επιλογή μας» είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πρόκειται σύντομα να καθορίσει τα περαιτέρω «βήματά» της.

«Όσοι ενέπνευσαν και υποστήριξαν αυτήν την εσφαλμένη απόφαση θα φέρουν όλη την ευθύνη για την καταστροφή του κοινού νομικού και ανθρωπιστικού πλαισίου στην ήπειρο, καθώς και για τις αναπόφευκτες επιζήμιες συνέπειες για το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης» συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης ότι επί οκτώ χρόνια από το πραξικόπημα του 2014 στο Μαϊντάν στην Ουκρανία, το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν καταδίκασε τις ενέργειες του «εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου που διέπραξε γενοκτονία κατά των κατοίκων του Ντονμπάς».

Ωστόσο, όταν η Ρωσία αποφάσισε τελικά να βάλει τέλος σε αυτές τις θηριωδίες, το Συμβούλιο της Ευρώπης επέδειξε αξιοσημείωτο «ζήλο και αποτελεσματικότητα» μπαίνοντας γρήγορα στη «χορωδία των κατηγόρων της Ρωσίας».

https://sputniknews.gr/20220226/zaharova-gia-symvoylio-tis-eyropis-ypakoyo-organo-toy-dytikoy-mplok-kai-ton-doryforon-toy-24498367.html