Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Το καθεστώς του Κιέβου κατασκεύαζε «βρώμικα» πυρηνικά όπλα στο Τσερνόμπιλ με τις «ευχές» του ΝΑΤΟ!


 Πηγή των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών μετέδωσαν σήμερα ότι η Ουκρανία βρισκόταν κοντά στην απόκτηση πυρηνικών «βρόμικων βομβών» βασισμένων σε πλουτώνιο, αυτό υποστηρίζουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 

Τα πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA και Interfax ανέφεραν ότι αξιωματούχος «αρμόδιας» ρωσικής υπηρεσίας είπε πως το Κίεβο κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα στις εγκαταστάσεις του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ, που σφραγίστηκαν το 2000.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας διαβεβαιώνει πως δεν σκοπεύει να γίνει ξανά μέλος του κλειστού κλαμπ των χωρών με πυρηνικά οπλοστάσια. Εγκατέλειψε τα πυρηνικά όπλα το 1994, μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Λίγο πριν διατάξει την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σε ομιλία του πως το Κίεβο αξιοποιεί σοβιετική τεχνογνωσία για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα και πρόσθεσε πως θεωρούσε ότι προετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

Στόχος της στρατιωτική επιχείρησης είναι να «αποστρατιωτικοποιηθεί» και να «αποναζιστικοποιηθεί» η Ουκρανία, καθώς και να εμποδιστεί η ένταξή της στο NATO.

https://www.defencenet.gr/amyna/pyraylika-systimata/916792_kathestos-toy-kieboy-kataskeyaze-bromika-pyrinika-opla-sto