Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

«Νόμιμοι στόχοι» για τη Ρωσία τα δυτικά στρατιωτικά κομβόι προς την Ουκρανία!


«Έχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενορχηστρωμένη αποστολή όπλων στην Ουκρανία από διάφορες χώρες...»

«Γεμίζοντας την Ουκρανία με δυτικά όπλα, απλώς περιπλέκει την κατάσταση και καθιστά τα κομβόι όπλων νόμιμους στόχους για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ στο ρωσικό κανάλι Channel One και επεσήμανε ότι η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σχετικά τις ΗΠΑ!

«Έχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη αποστολή όπλων στην Ουκρανία από διάφορες χώρες, δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, αλλά μια ενέργεια που μετατρέπει τις αντίστοιχες συνοδείες σε νόμιμους στόχους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ριάμπκοφ υπενθύμισε τις συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει η «απερίσκεπτη μεταφορά» στο Κίεβο τέτοιων τύπων όπλων όπως τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα.

«Η συνιστώσα κλιμάκωση της πολιτικής της Ουάσιγκτον, παρ’ όλες τις δοξασίες ότι είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι, αλλά σταθμίζουν κάθε βήμα για τον εαυτό τους παρ’ όλα αυτά, κυριαρχεί απόλυτα. Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που είναι η πηγή της μέγιστης έντασης στις διεθνείς πλατφόρμες. Δεν μιλάω για το τι κάνουν ουσιαστικά, υποστηρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς στο Κίεβο», τόνισε ο Ρώσος.

Ερωτώμενος για το αν παραμένουν σε ισχύ οι προτάσεις της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας που έστειλαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο Ριάμπκοφ σημείωσε ότι «δεν θα έλεγα ότι τέτοιες προτάσεις παραμένουν σε ισχύ. Ωστόσο, η διαμόρφωση έχει αλλάξει εντελώς, τώρα η κατάσταση είναι ριζικά διαφορετική. Και το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων που έθεσε η ηγεσία μας για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η Μόσχα είχε κάνει «τις πιο σοβαρές προσπάθειες για να διατηρήσει και να διασφαλίσει την αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας χωρίς την κατάρρευση, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης, εγκληματικής γραμμής που τηρείται από το σημερινό καθεστώς στο Κίεβο και τους επιμελητές του στη Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όσο για τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας ότι έχει αποκλείσει τον διάλογο, είπε: «Δεν έχουμε αποσυρθεί από τον διάλογο των ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα. Έχει ανασταλεί από την Ουάσιγκτον, προφανώς με την ψευδαίσθηση ότι χρειαζόμαστε αυτόν τον διάλογο περισσότερο από την Ουάσιγκτον. Απολύτως όχι … Δεν είμαστε έτοιμοι να διεξαγάγουμε διάλογο για το τι θα ήθελε να μας επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον Ριάμπκοφ, οι επαφές της Ρωσίας με εκπροσώπους των ΗΠΑ συνεχίζονται, μεταξύ άλλων μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον: «Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι επαφές με Αμερικανούς εκπροσώπους δεν διακόπτονται, συνεχίζονται σε συνεχή βάση. Η πρεσβεία λειτουργεί, υπάρχουν επαφές σε άλλες γραμμές».

Σχετικά με τις αναφορές για το ξεκίνημα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος, σχολίασε: «Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος αξιωματούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες μιλά ανοιχτά για τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Αυτή είναι μια προσπάθεια να παίξουν με τα νεύρα μας, αυτή είναι μια προσπάθεια να επιβληθεί η ατζέντα των ΗΠΑ σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Οι καταστροφικοί στόχοι αυτής της γραμμής είναι προφανείς για εμάς».

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι μια ρωσική επίθεση στις γραμμές ανεφοδιασμού των συμμάχων χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, θα ήταν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου».

https://www.newsbreak.gr/kosmos/307705/nomimoi-stochoi-gia-ti-rosia-ta-dytika-stratiotika-komvoi-pros-tin-oykrania/