Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Στο έδαφος του LPR, 17 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέθεσαν εθελοντικά τα όπλα - BINTEO-


Δεκαεπτά στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέθεσαν εθελοντικά τα όπλα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ (LPR). Παραδόθηκαν στη θέση μιας από τις μονάδες του LPR, τους παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια.

Όπως διευκρινίζεται, οργανώνονται ζεστά γεύματα για το στρατιωτικό προσωπικό. Τους δόθηκε επίσης η ευκαιρία να κάνουν ντους, να ντυθούν καθαρά και να καλέσουν στενούς συγγενείς.

Ο ουκρανικός στρατός υπέγραψε μια δήλωση με την οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες κατά των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς. Ελλείψει αποκάλυψης των γεγονότων των εγκλημάτων πολέμου, θα επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους ως ελεύθεροι πολίτες.

Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Όπως τονίστηκε προηγουμένως στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεν υπάρχουν χτυπήματα στις θέσεις του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που οικειοθελώς κατέθεσαν τα όπλα. Ο επικεφαλής του τμήματος, Σεργκέι Σόιγκου, διέταξε τους διοικητές των μονάδων να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους Ουκρανούς στρατιωτικούς. tvzvezda.ru