Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Αλβανικά ΜΜΕ: Αλβανοί πολεμούν στην Ουκρανία κατά των Ρώσων – Μαρτυρία και βίντεο


Νεαρός Αλβανός που ισχυρίζεται ότι πολεμά στην Ουκρανία κατά των Ρώσων, έστειλε βίντεο με αιχμάλωτο ρώσο στρατιώτη (φωτογραφία, επάνω και βίντεο, κάτω),
 ο οποίος έχει τραύματα στα μάτια και το πρόσωπο και ακούγεται να μιλά στο τηλέφωνο εξηγώντας ότι έχει συλληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.


Αν και δεν έχουμε επίσημο αριθμό, λέγεται ότι ανάμεσα στους ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν εναντίον της Ρωσίας αυτές τις 4 μέρες, υπάρχουν και αλβανοί πολίτες, γράφει ο αλβανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος balkanweb.com.
Δραματικές ιστορίες


Νεαρός Αλβανός, που αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η ασφάλεια του ίδιου και πολλών συμπατριωτών του, μεταφέρει δραματικές ιστορίες από το μέτωπο του πολέμου.

Ο Αλβανός επικοινωνεί με κινητό που έχει αμερικανικό αριθμό και δηλώνει μέλος του ουκρανικού στρατού, καθώς και ότι ζούσε εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ.

Ισχυρίζεται ότι μαζί με άλλους 9 Αλβανούς βρίσκονται στο πολεμικό μέτωπο 13 χλμ βόρεια του Κιέβου, και εκφράζει τις ανησυχίες του για την έκβαση του πολέμου.

«Είμαστε 9 Αλβανοί εδώ. Ο μεγαλύτερος είναι 44 ετών. Ερχόμαστε από διάφορες χώρες, είμαστε Αλβανοί από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, στρατιώτες και πρώην στρατιώτες», λέει.

Πολυάριθμοι αλλά δεν έχουν θάρρος

Αναφέρει ότι ο εχθρός (ρωσικός στρατός) προελαύνει προς το Κίεβο, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις αυτές είναι πολυάριθμες.

«Προχωρούν και η μάχη είναι δύσκολη. Ομως, παρά το γεγονός ότι είναι πολυάριθμοι δεν έχουν θάρρος. Πολλοί από τους αιχμαλώτους που έχουν συλλάβει οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν να πάνε στον πόλεμο και εξαπατήθηκαν. Δεν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας», δηλώνει ο Αλβανός.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των αλβανών στρατιωτών, αν υπήρξαν απώλειες ανάμεσά τους ή τραυματίες, δίνει τα καλά νέα ότι χαίρουν υγείας.

«Δόξα τω Θεώ είμαστε όλοι καλά. Μόνο λίγοι μικροτραυματισμοί», προσθέτει. Δίνει μάλιστα και βίντεο από το πεδίο της μάχης, που δείχνει πώς οι ουκρανοί συνάδελφοί του κινηματογραφούν όσα συμβαίνουν στο έδαφος, όπου είναι ξεκάθαρες οι εικόνες του πολέμου.

Τα βίντεο που παρέχονται από το BalkanWeb δείχνουν πώς δέχονται επίθεση σε τανκς ή εκτοξεύονται ρουκέτες, ενώ στήλες καπνού εμφανίζονται στον ουρανό, ενώ οι στρατιώτες περπατούν ήρεμα στην αποστολή τους για να πολεμήσουν τον εχθρό.

Επίσης, παρέχει εικόνες από το μέτωπο του πολέμου χθες στο Χάρκοβο, όπου φαίνεται πώς είναι αποκλεισμένος ο δρόμος ενώ έχουν αιχμαλωτιστεί τα ρωσικά τανκς.

Το BalkanWeb δημοσιοποιεί τμήμα της επικοινωνίας του με τον Αλβανό ως αποδεικτικό στοιχείο της συνομιλίας μαζί του, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορεί να επαληθευτεί η τοποθεσία του.  

Πηγή: balkanweb.com, echedoros-a.gr

https://www.in.gr/2022/02/28/world/alvanika-mme-alvanoi-polemoun-stin-oukrania-kata-ton-roson-vinteo-kai-martyria/