Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Δεν σκοπεύουμε πλέον να επιτρέψουμε μια νέα αιματηρή σφαγή στο Ντονμπάς


 Στο ότι «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει νέο μακελειό στο Ντονμπάς» και στο ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έκανε τα πάντα για να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ, 

στάθηκε την Τρίτη (22/02, ώρα Ελλάδας) ο Βασίλι Νεμπένζια, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ, μετά τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Μόσχα δεν αλλάζει τη σύνθεση των μερών στις Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση και την υποχρέωση της Ουκρανίας να τις εκπληρώσει είπε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη (22/02, ώρα Ελλάδας), ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια ανέφερε: «Το Κίεβο εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένο να τις εκπληρώσει. Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν σκοπεύουμε πλέον να επιτρέψουμε μια νέα αιματηρή σφαγή στο Ντονμπάς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι «πολλοί συνάδελφοι θέλουν να καταδείξουν ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές, αλλά δεν είναι έτσι».

https://sputniknews.gr/20220222/rosos-presvis-ston-oie-i-rosia-den-tha-epitrepsei-neo-makeleio-sto-ntonmpas-24218885.html