Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Τελικά ο πόλεμος ξεκινά μέσα στην Ουκρανία και όχι στα σύνορα



Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ εκκενώνονται.
Πόλεμος στο Ντονμπάς προειδοποιεί πως θα ξεσπάσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται στην ανατολική Ουκρανία.
«Δυστυχώς, η κατάσταση στο Ντονμπάς οδηγείται σε πόλεμο» διαπίστωσε και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.
H έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε κυβερνητικό κτίριο του Ντονέτσκ από παγιδευμένο κτίριο «ήταν σαμποτάζ, με την Ουκρανία να προετοιμάζει την εισβολή της στο Ντονμπάς» υποστήριξε ο αξιωματούχος.
Παράλληλα, εκτιμά πως οι δυνάμεις του Κιέβου διερευνούν αδύναμα σημεία στη γραμμή επαφή για να εισέλθουν σαμποτέρ στα εδάφη του Ντονμπάς, ενώ ξένες δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, στο Λουγκάνσκ κατέγραψε βομβαρδισμούς από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παραβίασαν κατάφωρα το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ άλλων με τη χρήση βαρέων όπλων» ανέφερε το επίσημο γραφείο του Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι η Σανζαρόβκα βομβαρδίστηκε από ένα σύστημα πυροβολικού διαμετρήματος 122 mm.
Ταυτόχρονα, ο άμαχος πληθυσμός από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες εκκενώνεται και σπεύδει στο Ροστόφ της Ρωσίας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει δώσει εντολή να δημιουργηθούν καταφύγια και να δοθεί οικονομική στήριξη στους πρόσφυγες.