Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Καταστράφηκαν 67 άρματα μάχης, 16 MLRS, 17 θέσεις διοίκησης: το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μίλησε για τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανά ημέρα


19 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και Osa, 39 σταθμοί ραντάρ

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ανακοίνωσε την καταστροφή 67 αρμάτων μάχης, 16 MLRS, 17 θέσεων διοίκησης την ημέρα κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απενεργοποίησαν 211 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών: 17 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 19 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και Osa, 39 σταθμοί ραντάρ», είπε ο Konashenkov.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν έξι μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν 67 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 16 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

Ο Igor Konashenkov διευκρίνισε επίσης ότι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αποκλείσει το Sumy και το Konotop και λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού σε αυτές τις πόλεις και τους γύρω οικισμούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου σε τηλεοπτική ομιλία του προς τους Ρώσους ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς. Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι οι περιστάσεις απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από τη Μόσχα. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία για βοήθεια.https://tvzvezda.ru/