Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Πεσκόφ: Το «fake news» μπορεί να γίνει «Bloomberg news» μετά την είδηση για «εισβολή στην Ουκρανία»


 Πεσκόφ: Το «fake news» μπορεί να γίνει «Bloomberg news» μετά την είδηση για «εισβολή στην Ουκρανία»

Την τεράστια γκάφα του Bloomberg σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την Παρασκευή, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg δημοσίευσε λανθασμένα ένα θέμα με τίτλο «Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία».

Το θέμα «κατέβηκε» μισή ώρα αργότερα, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να τονίζει ότι ήταν ένας προγραμμένος τίτλος που δημοσιεύθηκε «κατά λάθος».

Με αφορμή το περιστατικό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα πως το Κρεμλίνο ίσως να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «ειδήσεις του Bloomberg» αντί για «ψευδείς ειδήσεις» όταν πρόκειται να περιγράψει ψευδείς αναφορές στο μέλλον.

«Αυτή είναι μια τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση όταν προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που προέρχονται από την Ουάσιγκτον, από το Λονδίνο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Είπε, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει ότι ο ψευδής τίτλος του πρακτορείου ειδήσεων ήταν πρόκληση, αλλά τόνισε ότι «οποιαδήποτε σπίθα» μπορεί να είναι επικίνδυνη σε μια τεταμένη κατάσταση.

Οι υπεύθυνοι του Bloomberg, πάντως, δήλωσαν πως θα ερευνήσουν το περιστατικό.

https://sputniknews.gr/20220205/peskof-to-fake-news-mporei-na-ginei-bloomberg-news-meta-tin-pseydi-anafora-gia-eisvoli-sti-rosia-23417487.html