Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με τα οικονομικά μέτρα εναντίον ΗΠΑ και συμμάχων της


Υπεγράφη το διάταγμα - απάντηση της Ρωσίας στη Δύση, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα «σχετικά με την εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών που τις έχουν στηρίξει», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Οι εξαγωγείς πρέπει να πωλούν το 80% των συναλλαγματικών εσόδων που πιστώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2022, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, επικαλούμενη το διάταγμα.

«Οι κατοίκοι που παίρνουν μέρος σε οικονομικές δραστηριότητες στο εξωτερικό πρέπει να πραγματοποιήσουν την υποχρεωτική πώληση συναλλάγματος σε ποσοστό 80% των συναλλαγματικών εσόδων που πιστώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2022 στους λογαριασμούς τους σε εξουσιοδοτημένες τράπεζες βάσει των συμβάσεων εμπορίου με το εξωτερικό που έχουν συναφθεί με ξένου (μη κατοίκους) και προβλέπουν τη μεταφορά αγαθών σε ξένους (μη κατοίκους), την παροχή υπηρεσιών σε μη κατοίκους, την εκτέλεση εργασιών για μη κατοίκους, τη μεταφορά σε μη κατοίκους των αποτελεσμάτων της πνευματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών δικαιωμάτων σε αυτά, το αργότερο εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος διατάγματος» σύμφωνα με το διάταγμα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, απαγορεύεται στους κατοίκους της Ρωσίας να μεταφέρουν συνάλλαγμα από τους λογαριασμούς τους ή στις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες. Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής του.

Νωρίτερα, οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, σε σχέση με τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Σε απάντηση στην επιχείρηση, οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων για τις δυτικές κυρώσεις.

Την Κυριακή (27/2) η Ευρώπη αποφάσισε να απαγορεύσει το Sputnik επειδή εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη, χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram για να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις χωρίς λογοκρισία.

https://sputniknews.gr/20220228/kremlino-o-poytin-ypegrapse-diatagma-me-ta-oikonomika-metra-enantion-ipa-kai-symmahon-tis-24572180.html