Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Λαβρόφ για Αλβανούς μισθοφόρους


A 24-year-old Albanian is among the volunteers on the side of the Ukrainians in front of the Russian forces on the border. He is with other foreigners in the Georgian National Legion who are fighting with the Russians to defend Ukraine. 

Ο Παντελί Μάικο, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, σχολίασε τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ  ότι η Ρωσία έχει αναφορές ότι μισθοφόροι από την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στάλθηκαν στο Ντονμπάς.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Μάικο χαρακτήρισε «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Λαβρόφ που έκανε σε συνέντευξή του στο RT.

«Πριν η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας δώσει μια εξήγηση, αν το κάνει… Το ινδικό τηλεοπτικό κανάλι WION έχει ήδη αφιερώσει ένα ξεχωριστό χρονικό της εθνικότητας των εθελοντών που βοηθούν την Ουκρανία».

 «Ένας σοφός κάνει χωρίς καθυστέρηση ό,τι κάνει τελικά ένας ανόητος!» είπε ο Μάικο χρησιμοποιώντας τα λόγια του Μακιαβέλι.


Στην ανάρτησή του, ο Μάικο δημοσίευσε έναν σύνδεσμο προς ένα βίντεο σχετικά με 17.000 ξένους εθελοντές που εκπαιδεύονται στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα χρόνια που ο Μάικο ήταν στην εξουσία στο έδαφος της Αλβανίας, οι μαχητές του UCK- Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου εκπαιδεύονταν στη χώρα του, ενώ τυπικά η Αλβανία δεν συμμετείχε στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


https://politiko.al/english/e-tjera/ish-ushtari-shqiptar-qe-lufton-per-ukrainen-kunder-rusise-nuk-paguhem-e--i450524