Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε σχέση με παραβίαση ρωσικών χωρικών υδάτων από αμερικανικό υποβρύχιο


Το περιστατικό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή των προγραμματισμένων ασκήσεων του Στόλου του Ειρηνικού κοντά στο νησί Urup στην αλυσίδα Kuril.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε σχέση με παραβίαση ρωσικών χωρικών υδάτων από αμερικανικό υποβρύχιο

© Φωτογραφία: Konstantin Kokoshkin, GlobalLookPress


Σε σχέση με την παραβίαση από το αμερικανικό υποβρύχιο των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον Ακόλουθο Άμυνας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου 2022 στις 10.40 π.μ. (ώρα Μόσχας) στην περιοχή των προγραμματισμένων ασκήσεων των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού (Στόλος Ειρηνικού) στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στο νησί Urup της κορυφογραμμής Kuril. Εκεί ανακαλύφθηκε ένα υποβρύχιο κλάσης Βιρτζίνια του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στον τρόπο ηχητικής υποβρύχιας επικοινωνίας, το πλήρωμα ενός ξένου υποβρυχίου στα ρωσικά και τα αγγλικά έλαβε ένα μήνυμα:

«Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Ανέβα αμέσως».

Το πλήρωμα του αμερικανικού υποβρυχίου αγνόησε την απαίτηση της ρωσικής πλευράς. Σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο υποθαλάσσιο περιβάλλον, το πλήρωμα της φρεγάτας του Στόλου του Ειρηνικού "Marshal Shaposhnikov" χρησιμοποίησε κατάλληλα μέσα.

Το αμερικανικό υποβρύχιο χρησιμοποίησε έναν αυτοκινούμενο προσομοιωτή για να διπλασιάσει τον στόχο σε ραντάρ και μέσα ακουστικού ελέγχου και έφυγε από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη μέγιστη ταχύτητα.

Ένα απόσπασμα πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού συνεχίζει τις προγραμματισμένες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος προκειμένου να αποφευχθούν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

tvzvezda.ru