Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Πανωλεθρία τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Συρία...Θρίαμβος των Συριακών Δυνάμεων

 
Νίκη επί του ISIS στη Συρία ανακοίνωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
To SDF, ανακοίνωσε τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, είπε ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISIS έχει πλήρως εξαλειφθεί στη Συρία.
Την τελική στρατιωτική νίκη επί των τρομοκρατών του ISIS ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό κουρδική διοίκηση και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.
«Απελευθερώθηκε η Μπαγκούζ. Η στρατιωτική νίκη επί του ISIS επιτεύχθηκε», έγραψε ο Μπουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του SDF. Οι μάχες για την ανακατάληψη της Μπαγκούζ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ, μαίνονταν εδώ και εβδομάδες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ: Αμερικανική μπλόφα η ανακοίνωση για νίκη επί του ISIS
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς ανακοίνωσε ότι οι τρομοκράτες του ISIS εξαλείφθηκαν 100% από τα συριακά εδάφη.
Για «μπλόφα» των ΗΠΑ, χαρακτήρισε τα περί νίκης επί του Ισλαμικού Κράτους, ο απεσταλμένος της συριακής κυβέρνησης στον ΟΗΕ.
Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ δήλωσε ότι ο τελικός θύλακας των τρομοκρατών «θα πέσει απόψε».
Η Μπαγκούζ παρέμενε το τελευταίο προπύργιο του ISIS στη χώρα και οι μαχητές του SDF υπο κουρδική διοίκηση, πραγματοποιούσαν συνεχώς επιχειρήσεις στην περιοχή με τη συνδρομή βομβαρδισμών της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, οι επιδρομές των ΗΠΑ στην περιοχή προκάλεσαν πολλαπλές απώλειες άμαχου πληθυσμού.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, περίπου 15.000 άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή και έμειναν μόνο μαχητές, σύμφωνα με τον επικεφαλής το γραφείου Τύπου του SDF.
https://sputniknews.gr/kosmos/201903232706450-isis-niki-syria-sfd/