Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Ναζιστικά παραληρήματα απο την Γερμανία για την Γιουγκοσλαβία του 1999

 
Γερμανός ΥΠΕΞ: Σωστή και υπεύθυνη πράξη οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία
Σύμφωνα με τις αρχές της Σερβίας, περίπου 2.500 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 12.500 τραυματίστηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.
Τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999, υπερασπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δηλώνοντας ότι ήταν μια σωστή κίνηση.
«Ακόμη πιστεύω ότι η συμμετοχή της Γερμανίας (στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ) ήταν αποτέλεσμα μιας υπεύθυνης προσέγγισης», δήλωσε ο Μάας στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η στρατιωτική παρέμβαση πάντα παραμένει η «ύστατη λύση» όσον αφορά την αποκλιμάκωση εντάσεων.
«Γίναμε τότε μάρτυρες μαζικών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έως και μαζικών δολοφονιών. Πιστεύω ότι η παρέμβαση του ΝΑΤΟ ήταν σωστή. Δεν θέλω να ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν είχε γίνει (παρέμβαση)», πρόσθεσε ο Μάας.
Βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι.
19

Το 1999, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε επιχείρηση με πολεμικά του αεροσκάφη με την κωδική ονομασία Operation Allied Force στα εδάφη της τότε Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα ότι θα σταματούσε τις δολοφονίες Αλβανών στο Κόσοβο.
Η επιχείρηση έγινε μετά από το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων με Αλβανούς του Κοσόβου που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία της περιοχής.
Σύμφωνα με τη Σερβία, τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12.500 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των νατοϊκών βομβαρδισμών, που ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών και ολοκληρώθηκαν στις 10 Ιουνίου του ίδιου έτους.
Για 78 μέρες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σφυροκοπούσαν τη Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να γίνουν τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της και να μολυνθεί το υπέδαφος της περιοχής με απεμπλουτισμένο ουράνιο.
 
https://sputniknews.gr/kosmos/201903232707744-germanos-ypex-nato-giougkoslavia/