Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μία φάλαινα πέθανε απο πλαστικά και άλλες 2.000 θα θανατωθούν απο ανθρώπους! Η υποκρισία απέναντι στο περιβάλλον και ενώπιον του θεού!



Φιλιππίνες: Ξεβράστηκε φάλαινα που πέθανε αφού κατάπιε 40 κιλά πλαστικές σακούλες (φωτο)
Το πρόβλημα της «μόλυνσης» των θαλασσών από τα πλαστικά που πετάνε οι άνθρωποι επανέφερε με τον πιο τραγικό τρόπο ο θάνατος μιας νεαρής σε ηλικία φάλαινας στις Φιλιππίνες.
Στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε σε παραλία οι ειδικοί εντόπισαν πλαστικές σακούλες βάρους 40 κιλών που προκάλεσαν το θάνατό της.
Οι βιολόγοι και οι εθελοντές από το μουσείο D’ Bone Collector που πραγματοποίησαν τη νεκροτομή δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα ευρήματά τους.
 
Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της νεκροψίας της φάλαινας που ξεβράστηκε νεκρή στις 19 Μαρτίου οι ειδικοί περιέγραψαν ότι ανάμεσα στα 40 κιλά σακούλες βρήκαν «16 σακούλες από ρύζι, 4 σακούλες από μπανάνες και αρκετές σακούλες για ψώνια».
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα. Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωεκανούς ως μεγάλες χωματερές» προστίθεται στην ανάρτηση στο Facebook.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι «σκληρές» καθώς δείχνουν τις μεγάλες ποσότητες πλαστικού στο στομάχι της φάλαινας που πέθανε από «γαστρικό σοκ».
Τον περασμένο Ιούνιο μια φάλαινα στην Ταϊλάνδη πέθανε αφού είχε καταπιεί περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες βάρους συνολικά περίπου 8 κιλών.



https://www.pronews.gr/perivallon/759104_filippines-xevrastike-falaina-poy-pethane-afoy-katapie-40-kila-plastikes-sakoyles

 
Η Ισλανδία θα σκοτώσει 2.000 φάλαινες – Αντιδρoύν οι φιλοζωικές οργανώσεις
 
Οι ισλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να σκοτώσουν πάνω από 2.000 φάλαινες μέσα στην επόμενη πενταετία, εξοργίζοντας περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Παρά την μείωση ζήτησης για κρέας φάλαινας στην παγκόσμια αγορά, η κυβέρνηση της Ισλανδίας επέλεξε να εναντιωθεί στη διεθνή απαγόρευση της φαλαινοθηρίας.
Οι φαλαινοθήρες θα εξουσιοδοτηθούν να σκοτώνουν κάθε χρόνο 209 πτεροφάλαινες και 217 φάλαινες μινκ στα ισλανδικά ύδατα, μέχρι το 2023.
Όπως αναφέρει ο Independent, o υπουργός αλιείας της Ισλανδίας, Kristjan Thor Juliusson, δήλωσε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι βιώσιμοι και βασίζονται σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες.
Το περασμένο καλοκαίρι, η Ισλανδία βρισκόταν στο επίκεντρο κατηγοριών, μετά από αναφορές ότι φαλαινοθήρες σκότωσαν δύο σπάνιες μπλε φάλαινες και τουλάχιστον 12 έγκυες πτεροφάλαινες.
«Η απόφαση της ισλανδικής κυβέρνησης να συνεχίσει να σκοτώνει τις φάλαινες – που είναι μεταξύ των πιο ειρηνικών και ευφυών όντων του πλανήτη – είναι ηθικά μη ανεκτή και οικονομικά χρεοκοπημένη», δήλωσε η Vanessa Williams-Gray, ακτιβίστρια της οργάνωσης Whale and Dolphin Conservation.
Ανακοινώνοντας τη νέα της ποσόστωση στη δολοφονία φαλαινών, η κυβέρνηση ανέφερε τα οικονομικά οφέλη της φαλαινοθηρίας, καθώς και επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πληθυσμοί της κάποτε υπό εξαφάνιση πτεροφάλαινας, ανακάμπτουν.