Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Έλληνες ''άνοιξαν'' τον Πανάγιο Τάφο-Ευωδία η οποία αναδύεται απο τα μύρα μετά απο 2.000 χρόνια! ''Νεκροί'' οι υπολογιστές των επιστημόνων*
Η εκπομπή "Αυτοψία" στον Πανάγιο Τάφο (ALPHA, 16/12/2016) 2ο μέρος.
Η εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ ταξίδεψαν στα Ιεροσόλυμα για τις εργασίες της αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου.
Στην εκπομπή κατεγράφησαν μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι έζησαν από κοντά το άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου.
Οι Έλληνες επιστήμονες που ανέλαβαν το έργο, μιλούν για όλες εκείνες τις μοναδικές εκείνες στιγμές, όταν σηκώθηκε η μαρμάρινη πλάκα και αποκαλύφθηκε ο βράχος πάνω στον οποίο ακούμπησε το σώμα του Χριστού.
Οι επιστήμονες περιγράφουν και τα μυστηριώδη φαινόμενα που κατέγραψαν, όταν μια ευωδία άρχισε να αναδύεται από τον ανοικτό τάφο αλλά και όταν έσβησαν, ξαφνικά, τα ηλεκτρονικά τους όργανα.
Στην εκπομπή, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος περιγράφει πώς έζησε ο ίδιος το σπουδαίο αυτό γεγονός αλλά και τις προσπάθειες των Ισραηλινών να σφραγίσουν τον τάφο.
Η «Αυτοψία» επισκέπτεται, επίσης, το σημείο της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, όπου ενόψει Χριστουγέννων, συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι.
Ακόμη, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τη ζωή των μοναχών-φρουρών του Πανάγιου Τάφου, καθώς και των Ελλήνων του Πατριαρχείου, οι οποίοι ζουν ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, Ισραηλινούς, Αρμένιους και Μουσουλμάνους.