Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Η Εκκλησία απούσα; Δεν βλέπουν την προσβολή του Θρησκεύματος μέσα απο ένα θαύμα χιλιετιών;

 
Εξω φρενών Χανιώτης μηνύει όσους υποστηρίζουν ότι το Αγιο Φως είναι απάτη
Έξαλλος έγινε ένας Χανιώτης με αφορμή την μαρτυρία σκευοφύλακα, ο οποίος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον συγγραφέα Δημήτρη Αλικάκο πως το Αγιο Φως ανάβει με... αναπτήρα.
Συγκεκριμένα ο Χανιώτης μηχανικός κατέθεσε μάλιστα και μήνυση, με αφορμή την μαρτυρία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ σχετικά με το Άγιο Φως.
 
Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου καιέχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και την διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στην διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η μήνυση βάζει στο στόχαστρο τόσο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, που έκανε την αποκάλυψη μέσω του βιβλίου του, όσο και όσους προχώρησαν σε τέτοιες αποκαλύψεις ανατρέποντας την θεωρία του θαύματος του Αγίου Φωτός.
Μεταξύ αυτών, λοιπόν, είναι και ο πρώην σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».
Οσον αφορά τον Χανιώτη, στην μήνυση του αναφέρει πως είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας.
 
Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.