Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Προκαλεί η Τουρκία - Με NAVTEX κατηγορεί την Ελλάδα οτι πυροβολεί εμπορικά πλοία

Σε άλλη μια προκλητική ενέργεια η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία προειδοποιεί οτι η Ελλάδα ανοιγει πύρ ενάντια εμπορικών πλοίων ενώ  η τουρκική εφημερίδα, Sozcu, μια από τις εφημερίδες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Τουρκία,
σε άρθρο με απίστευτους χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα και τους Έλληνες αναμένει να βάλει φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες.

Στην
NAVTEX η γειτονκή χώρα αναφέρει οτι "πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά εμπορικού πλοίου με σημαία Τουρκίας".

Στην συνέχεια αναφέρει η τουρκική αγγελία οτι "Γ
ια την προστασία των πλοίων υπό τουρκική σημαία τα οποία πλέουν στο Αιγαίο, όπως για κάθε συμβάν να ενημερώνεται άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Τουρκική Ακτοφυλακή οι οποίες επαγρυπνούν για την ασφάλεια.”

Η
NAVTEX ειναι αλλη μια ενέργεια σε μια σειρά απο προκλητικές ενέργειες μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα την Δευτέρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επεισόδιο στο Αιγαίο. Ο Τουρκός υπουργός άμυνας περιέγραψε την ενέργεια τη ελληνική ακτοφυλακή ως "παράλογη".
Επιπλέον άρθρο στην τουρκική εφημερίδα, Sozcu, μια από τις εφημερίδες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Τουρκία, με απίστευτους χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα και τους Έλληνες αναμένει να βάλει φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία στέκεται συνήθως απέναντι στον Ερντογάν, τον κατηγορεί με το συγκεκριμένο άρθρο για μαλθακότητα απέναντι στους Ελληνες και για ανοχή στις προκλήσεις από την μεριά μας που ξεπερνούν τα όρια... Οι χαρακτηρισμοί που εμπεριέχει αλλά και η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Ερντογάν θα προκαλέσουν πολλές αντιδράσεις.

Στο άρθρο οι Έλληνες παρουσιάζονται ως κατακτητές των νησιών του Αιγαίου (!!!), ως ληστές, ως πειρατές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο ΕΔΩ:

Η εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού με φορτηγό πλοίο σημαίας Τουρκίας έλαβε χώρα την Δευτέρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Ρόδου όταν το ελληνικό σκάφος επεχείρησε να ελέγξει το τουρκικό μετά από πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά. Τελικά το τουρκικό φορτηγό διέφυγε αφού δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το σκάφος του Λιμενικού όμως η Τουρκία είδε την ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη.
Όπως αποκαλύπτεται, ο κυβερνήτης του τουρκικού φορτηγού έχει... παρελθόν και άλλα πλοία της ίδιας εταιρίας φέρονται να έχουν ελεγχθεί κατά το παρελθόν για μεταφορά όπλων ακόμη και διακίνηση ανθρώπων (trafficking) ενώ το συγκεκριμένο φορτηγό φέρεται να ανήκει σε συγγενή υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν!

Η Τουρκική NAVTEX
CZC CA07 IZMIR TURK RADIO
051824 LMT TEM/17
DENIZCILERE 43754/17 SAYILI BILDIRI
TUM DENIZCILERE DUYURU
3 TEMMUZ 2017 TARIHINDE TURK BAYRAKLI BIR TICARI GEMIYE YUNAN SAHIL GUVENLIK BOTU TARAFINDAN ATES ACILMISTIR. EGE DENIZINDE SEYREDEN TURK BAYRAKLI GEMILERIN BU VE BENZERI OLAYLARA KARSI CAN VE SEYIR EMNIYETI BAKIMINDAN MUTEYAKKIZ OLMALARI VE GEREKTIGINDE EN SERI SEKILDE TURK SAHIL GUVENLIK KOMUTANLIGINI VE TURK DENIZ KUVVETLERI KOMUTANLIGINI BILGILENDIRMELERI.