Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

«Το Ισραήλ δεν θέλει να επιβλέπει η Ρωσία ‘ασφαλείς περιοχές’ στη νότια Συρία»

Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην επιβλέπει η Ρωσία ‘ζώνες ασφαλείας’ στη νότιο Συρία, όπως σημειώνει η ισραηλινή ‘Haaretz Daily
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε τρεις ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους,
οι οποίοι δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι οι συνομιλίες για τη δημιουργία περιοχών κατευνασμού στη Συρία διεξάγονται εντατικά από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ιορδανία.
Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν εμπλέκεται άμεσα στις συνομιλίες, οι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν για τις θέσεις τους.
Η εφημερίδα,  αναφέρει ότι Αμερικανός απεσταλμένος που έφθασε στο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες,  μίλησε με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με τον καθορισμό περιοχών για τη μείωση της σύγκρουσης, που είναι γνωστές ως ‘ζώνες ασφαλείας’ στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το  Ισραήλ και την Ιορδανία, ως μέρος των προσπαθειών για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα έχει προτείνει ο στρατός της να κάνει τη δουλειά αυτή στη νότια Συρία. Αλλά το Ισραήλ αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν την ιδέα, η οποία έχει γίνει γνωστή στους Αμερικανούς.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το Ισραήλ θα προτιμούσε ο αμερικανικός στρατός να παρακολουθεί την κατάπαυση του πυρός στη νότια Συρία και ότι η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ μελετά την ιδέα, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει για αυτήν.
(haaretz.com)
--