Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ολη η Β. Ελλάδα απόψε αγρυπνεί στη μνήμη του οσίου γέροντα

Σκύβουν με ευλάβεια επάνω από τον τάφο του οσίου Παϊσίου στο ιερό ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
 Κάνουν το σταυρό τους, προσεύχονται και παρακαλούν τον Αγιορείτη άγιο να μεσιτεύσει στον Θεό για να τους δώσει παρηγοριά, ελπίδα και δύναμη για να μπορέσουν να ξεπεράσουν δυσκολίες, ασθένειες.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν αυτές τις μέρες στη Σουρωτή, για να τιμήσουν τη μνήμη του οσίου Παϊσίου, που η Εκκλησία τιμά αύριο, 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία το 1994 κοιμήθηκε. Σήμερα, στις 8 το βράδυ, πρόκειται να τελεστεί στο ησυχαστήριο ιερά αγρυπνία και αύριο το πρωί πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, καθώς θα συλλειτουργήσουν οι μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου, και ο τοπικός ποιμενάρχης, μητροπολίτης Κασσανδρείας.

Απόψε αγρυπνίες πρόκειται επίσης να τελεστούν σχεδόν σε όλους τους ιερούς ναούς της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε παρεκκλήσια που έχουν αφιερωθεί στη μνήμη του οσίου Παϊσίου.

Τα πιο πρόσφατα θυρανοίξια παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Αγιορείτη άγιο έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Καμποχώρι Ημαθίας από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα.

«Πριν από δύο χρόνια ο γέροντας Παΐσιος ανεγράφη και επισήμως στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας» είπε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι «αυτή ήταν η επίσημη αναγνώρισή του από την Εκκλησία, ο όσιος όμως Παΐσιος ήταν και θεωρείται όσιος από ετών στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, στη συνείδηση των πιστών και ιδίως όσων είχαν την ευλογία να τον συναντήσουν».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη θεία χάρη που είχε ο όσιος Παΐσιος και σημείωσε πως αποτελεί ευλογία για τον τόπο η ύπαρξη ιερού ναού αφιερωμένου στον μεγάλο αυτόν άγιο της Εκκλησίας μας.